<

Затримані росіянами в Азовському морі українські рибалки повернулися до України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:39 | 1.03.2020 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

15-го лютого в західній частині Азовського моря російські прикордонники затримали українське маломірне судно, на борту якого перебували четверо жителів села Райнівка Запорізької області. Їх звинуватили у порушенні прикордонного режиму та порядку виходу плавзасобу в море, вивезли до окупованої Керчі й притягнули до адмінвідповідальності у вигляді 10 діб арешту.

Затримані 15-го лютого російськими прикордонниками в Азовському морі рибалки повернулися до України, – пише УНІАН.

Як йдеться в повідомленні на сайті Держприкордонслужби, тактична катерна група Морської охорони забезпечила супровід їхнього судна до порту Бердянськ, де наразі встановлюються усі обставини їх затримання російською стороною.

Зазначається, що 29-го лютого вранці ДПСУ отримала інформацію про те, що берегова охорона прикордонної служби ФСБ РФ (БО ПС ФСБ РФ) доставить в район загальновизначеної системи розподілу руху в Азовському морі судно з українцями, які були затримані раніше.

“За кілька годин на відстані майже 10 морських миль від порту Бердянськ тактична група катерів Морської охорони, що несла службу у даному районі, виявила кораблі БО ПС ФСБ РФ, від яких в бік українського берега направлявся малий плавзасіб.

З наближенням він був розпізнаний як ЯЗП-0901, на борту якого перебували 4 особи. За результатами огляду та перевірки документів, які засвідчують особу, встановлено, що це той самий плавзасіб і ті самі четверо громадян України, які в порушення чинного законодавства вийшли в море”, – йдеться в повідомленні.

Нагадується, що за порушення прикордонного режиму та порядку виходу плавзасобу в море кожного з рибалок притягнуто до адміністративної відповідальності, а на плавзасіб накладено заборону виходу в море терміном на 30 діб.

Як повідомляв БУГ, 15-го лютого в західній частині Азовського моря російські прикордонники затримали українське маломірне судно, на борту якого перебували жителі села Райнівка Запорізької області Сергій Гога, Олексій Іванов, Василь Тюркеджі та Максим Терехов. Разом з судном їх відвезли до порту окупованої Керчі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа