<

Заступника голови селищної ради у Луцькому районі оштрафували за отримання хабарів

16:05 | 24.08.2023 / Новини / , , /
Перегляди
1551
/ 1 коментар

Райсуд на Волині виніс вирок заступнику голови Цуманської селищної ради Олегу Федорчуку за зловживання впливом. Посадовець допомагав знайомому виїжджати в Польщу під виглядом водія-волонтера, готуючи листи-рекомендації до Волинської ОВА, аби чоловіка внесли до системи «Шлях».

Свою провину чоловік визнав і підписав угоду про визнання винуватості. Йому призначили 59,5 тис. грн штрафу, пише ZAXID.NET.

Нагадаємо, у Луцькому районі заступник голови сільради сприяв ухилянтам у виїзді за кордон

Як йдеться у вироку Ківерцівського райсуду, 5-го квітня цього року Олег Федорчук був призначений заступником Цуманського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів. 19 -го квітня до нього звернувся чоловік з щодо можливості виїзду за кордон.

«<Обвинувачений> повідомив, що на даний час, коли в Україні введено військовий стан, виїхати за межі України дуже складно, однак він як заступник голови Цуманської селищної ради в силу займаної посади може посприяти у цьому шляхом здійснення впливу <…> на селищного голову щодо підготовки та скерування листів-рекомендації до Волинської ОДА про включення його до системи «Шлях» як водія-волонтера, лише за умови надання йому за це грошових коштів в якості неправомірної вигоди в розмірі 400 євро за кожен підготовлений лист-рекомендацію», – йдеться у матеріалах справи.

Посадовець дав вказівку працівнику селищної ради підготувати лист до ОВА про включення чоловіка до переліку водіїв-волонтерів. Вже 3 травня на підставі цього запиту Волинська ОДА надала дозвіл, аби чоловік виїхав за кордон нібито для доставки гуманітарних вантажів. Цією можливістю він скористався 14-го травня, виїхавши у Польщу через «Устилуг», а наступного дня повернувся додому. Згодом за свої послуги Олег Федорчук отримав обіцяні 400 євро.

Судячи з вироку, це не єдиний подібний епізод. Завдяки ще одному листу, підготовленому за вказівкою посадовця, чоловік двічі виїжджав у Польщу у власних справах, але ніяких гуманітарних вантажів не привозив. За своє сприяння Олег Федорчук отримав талони на 240 літрів дизельного пального.

Під час останнього епізоду посадовець змінив вимоги і сказав, що він хоче отримати 600 євро. Під час отримання цієї суми 13-го липня його затримали правоохоронці. Щодо чоловіка відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 ККУ (отримання неправомірної вигоди), яка передбачала до десяти років тюрми. Однак згодом, судячи з інформації у вироку, справу перекваліфікували на значно м’ягшу статтю: ч.2 ст. 369-2 ККУ (зловживання впливом), яка передбачає максимум п’ять років тюрми.

Відомо, що чиновник уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. На засіданні 21-го серпня суддя Вікторія Корецька цю угоду затвердила. Тож Олега Федорчука визнали винним і призначили йому 59,5 тис. грн штрафу. Після того, як вирок набере законної сили, обвинуваченому повернуть 161 тис. грн застави, яку він сплатив, аби вийти з-під варти.

Також суддя постановив конфіскувати у дохід держави 600 євро, а за проведені експертизи підсудний повинен сплатити 1,9 тис. грн.

Вирок поки не набрав законної сили, однак, судячи з того, що сторони підписали угоду, оскаржувати рішення суду ніхто не буде.




один коментар
  1. Мало на верх заніс. Насварили пальцьом і сказали більше ділитись.
    Дивіться чинухи, викурювати після війни вас будуть з кабінетів пісяними тряпками не гірше як при янеку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок
6 Травня, Понеділок