<

Заступник глави МВС Гогілашвілі має російський паспорт і податковий номер — розслідування

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:53 | 13.12.2021 / Новини /
Перегляди
424
/ Коментарі відсутні

Заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі, схоже, має чинний паспорт громадянина Російської Федерації та індивідуальний податковий номер.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань із посиланням на дані Федеральної податкової служби Росії, пише Громадське.

Там зазначено, що Гогілашвілі отримав паспорт громадянина РФ (номер 6004531705) 12 листопада 2003 року в Ленінському районі Ростова-на-Дону. Також він має чинний індивідуальний податковий номер РФ 616404621705.

Офіційна база даних Федеральної податкової служби РФ під час пошуку надає дані тільки чинних паспортів громадян Росії та їхніх індивідуальних податкових номерів.

Вихід із громадянства РФ чи його позбавлення відбувається на підставі указу президента Росії, зауважують у Центрі журналістських розслідувань.

Блогер і колишній народний депутат Борислав Береза у своєму Telegram-каналі також повідомляв, що Гогілашвілі має чинний російський паспорт, виданий у 2012 році.

Чому про нього стільки розмов?

Нещодавно Олександр Гогілашвілі влаштував скандал на блокпості в Донецькій області, оскільки поліцейські, які зупинили його автівку, не впізнали його. Правоохоронці спершу намагалися пояснити, чому зупинили автівку з Гогілашвілі та почали перевірку документів. За словами одного з правоохоронців, він ретельно перевіряв дані, оскільки траплялися випадки з підробленими посвідченнями.

Натомість заступник міністра обурився, що його не впізнали, і спитав, чи висять у відділках фотографії заступників міністра внутрішніх справ. На це поліцейський відповів, що фото Гогілашвілі не бачив.

«З таким … [обличчям] (Гогілашвілі використовує нецензурну лексику — ред.), як у мене, заступник міністра є лише один. Я вже три роки заступник міністра, сумно, що ти не знаєш», — заявив чиновник.

Поліцейський сказав, що тепер знатиме заступника, на що Гогілашвілі відповів: «Тепер і я тебе знаю, друже, і для тебе це приємним не буде».

Реакція влади

За декілька годин після публікації відео на інцидент відреагував міністр Денис Монастирський і зазначив, що ініціював перед прем’єр-міністром здійснення дисциплінарного провадження, під час якого мають установити обставини події та зробити висновки. На період розслідування Гогілашвілі відсторонять від посади. 

Президент Володимир Зеленський згодом заявив, що очікує на звільнення Гогілашвілі. Він написав, що на інцидент за участю заступника глави МВС «може бути лише одна реакція»




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Травня, Четвер