<

Замість ремонту потяга в Укрзалізниці придбали два лімузини за 9 млн грн

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:50 | 15.09.2020 / Новини / , /
Перегляди
11
/ Коментарі відсутні

Колишнє керівництво Укрзалізниці замість ремонту поїзда закупило два лімузини Audi А8 Long по 4,5 мільйона гривень кожен. Купівля здійснена за часів Кравцова, ретельно приховувалася – її оформили без тендеру через страхову фірму.

Про це 14-го вересня, повідомив член наглядової ради Укрзалізниці Сергій Лещенко на своїй сторінці у фейсбуці

“Кричуща історія, яка сталася в Укрзалізниці. Замість ремонту дизель-поїзда гроші перекинули на закупівлю двох лімузинів Audi А8 Long по 4,5 мільйона гривень кожен. Закупівля сталася за колишнього керівника УЗ Кравцова і ретельно приховувалася – покупку оформили без тендеру, а купили через страхову фірму, засновником якої значиться філія Одеська залізниця”, – написав Лещенко. 

Лещенко зазначає, що машини перекинули на баланс Одеської залізниці, проте їх боялися експлуатувати через резонанс, що почався.

У підсумку, машини стояли в гаражі, припадали пилом, на одній з них зіпсувався акумулятор. 

Тако він додав, що машини нібито призначалися для обслуговування однієї з перших осіб України часів минулої влади. 

Член наглядової ради повідомив, що в Укрзалізниці призначили аудиторську перевірку цієї закупівлі. Але результати перевірки півроку не передавали в правоохоронні органи. За його словами, на початку липня наглядова рада вимагала це зробити, але через місяць виявилося, що “нічого не сталося”. Він додав, що після чергового листа в кінці серпня матеріали все ж були передані в НАБУ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця