<

Захоплена окупантами Запорізька АЕС повністю зупинена — «Енергоатом»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:10 | 11.09.2022 / Новини / /
Перегляди
187
/ Коментарі відсутні

Вночі на 11 вересня о 03:41 енергоблок №6 Запорізької АЕС, яку захопили росіяни, відключили від енергомережі. В результаті цього станція була повністю зупинена.

Про це повідомили в «Енергоатомі».

Зазначається, що наразі триває підготовка до розхолодження та переведення у холодний стан енергоблока. Останні три доби він працював в режимі острова, живлячи лише власні потреби ЗАЕС на критично низькому рівні потужності, оскільки через російські обстріли були пошкоджені всі лінії зв‘язку Запорізької АЕС з енергосистемою України.

Вчора ввечері після поновлення працездатності однієї із цих ліній зв’язку електроживлення власних потреб ЗАЕС стало можливим від енергосистеми України. Відтак було ухвалено рішення щодо відключення енергоблока №6 і переведення його в найбільш безпечний стан — холодний зупин.

У разі повторного пошкодження ліній зв‘язку з енергосистемою, ризик чого залишається великим, живлення власних потреб ЗАЕС відбуватиметься від дизель-генераторів. В «Енергоатомі» наразі працюють над тим, щоб поставити на ЗАЕС додаткові партії дизельного пального.

«Для недопущення аварійної ситуації на станції необхідно припинити рашистські обстріли ліній зв‘язку ЗАЕС з енергосистемою та створити навколо неї демілітаризовану зону. Після цього лінії зв‘язку можна буде відремонтувати, забезпечити включення і подальшу безпечну роботу ЗАЕС», — наголошують в «Енергоатомі».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота