<

Загибель керівництва МВС у Броварах: арештовано чиновників ДСНС

19:45 | 4.08.2023 / Новини / , , /
Перегляди
209
/ 1 коментар

Суд призначив два місяці тримання під вартою начальнику Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС Івану Коробці та трьом іншим посадовцям ДСНС. А начальник служби безпеки польотів Ян Кошман два місяці цілодобово перебуватиме під домашнім арештом.

Чиновників підозрюють у порушенні правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей. Про це повідомляє Українська правда, посилаючись на Суспільне.

Зранку 4-го серпня запобіжний захід обрали начальнику Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС Івану Коробці. Печерський суд Києва призначив два місяці тримання під вартою.

При цьому, Коробка з рішенням суду не погодився. Він стверджує, що діяв “відповідно до керівних документів”: фаховий рівень пілотів дозволяв перевозити керівний склад, а “погода була льотна”.

Адвокати планують подати апеляцію.

“Мене звинувачують у безпідставному прийнятті рішень на виконання польоту, внаслідок якого сталася катастрофа. Я з цим не згоден. Екіпаж був допущений до виконання польотів в складних метеорологічних умовах, він був допущений до перевезення керівного складу. Немає нельотної погоди, є умови, за яких екіпаж повинен виконувати польоти. Погода була льотна”, – наголосив Коробка.

Також 4-го серпня запобіжний захід обрали виконуючому обов’язки командира частини Володимиру Леонову та ще одному посадовцю ДСНС Андрію Дворику. Печерський райсуд столиці відправив обох фігурантів справи під варту без права на заставу.

Андрія Дворника підозрюють у порушенні правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей.

Також два місяці тримання під вартою без права застави обрали для посадовця ДСНС Олега Іванова. У коментарі журналістам він сказав, що з рішенням не згоден і подаватиме апеляцію. На запитання, чому не скасували політ, він відповів: “Це не мій рівень”. За його словами, рішення про політ мав ухвалювати міністр.

Два місяці призначили також в.о. командира частини Володимиру Леонову. Він відмовився від коментарів.

Окрім цього, начальнику служби безпеки польотів Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС Яну Кошману суд призначив два місяці цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслету за винятком надання медичної допомоги та повітряної тривоги.

Суд зобов’язав його здати український та закордонний паспорти на зберігання, повідомляти про зміну місця проживання. Також суд заборонив підозрюваному відвідувати територію САЗ ДСНС та спілкуватися із співробітниками.

Нагадаємо, вранці 18-го січня 2023 року у місті Бровари на Київщині поблизу дитячого садка упав гвинтокрил – спалахнула пожежа. У результаті падіння гвинтокрила у Броварах на Київщині загинуло вище керівництво Міністерства внутрішніх справ: глава МВС Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота