<

За що штрафуватимуть волинських перевізників

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:25 | 8.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні
5272

Водіїв луцьких маршруток, які не бажають безплатно перевозити дітей війни, інвалідів та представників інших пільгових категорій пропонують карати штрафами.

Про це йшлося під час громадських слухань з розгляду питання «Пасажирські перевезення пільгових категорій громадян у місті Луцьку», що відбулися в вівторок, 7 жовтня у Луцьку, – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Під час заходу представники громадських організацій дітей війни, інвалідів та інших категорій громадян, які за законом мають право безплатного проїзду наголошували на тому, що водії маршрутних таксі у Луцьку відмовляються безплатно перевозити пільговиків, тому що керуються переліком із десяти пільгових категорій, ухвалених рішенням виконкому. Дехто з водіїв стверджує, що, наприклад, діти війни, мають право пільгового проїзду лише на певних маршрутах.

Зі слів депутата Луцької міськради Андрія Осіпова, проблема існує через бездіяльність міської влади та перевізників. З його слів, закони не передбачають жодних «але» у питанні безплатного перевезення дітей війни міським пасажирським транспортом. Водночас, представники влади виправдовуються тим, що повинна бути призначена адресна допомога соціально незахищеним категоріям населення. На його думку, це не можна використовувати як аргумент. Також він звернув увагу на те, що в маршрутках розміщений перелік із десяти пільгових категорій громадян, які мають право на безплатний проїзд, який фактично є оманою. Так, цей додатковий перелік виконком затвердив своїм рішенням, але це не означає, що лише вказані у ньому категорії пільговиків мають право на безплатний проїзд.

На його думку, в луцьких маршрутках потрібно повісити повний перелік із декількох десятків категорій пільговиків. Тих перевізників, чиї водії викидатимуть із автобуса інвалідів, дітей війни, тощо він пропонує назавжди позбавляти права перевезення.

Дехто з учасників обговорення – інваліди, представники ветеранських організацій тощо – повідомили про неодноразові випадки, коли водій категорично відмовлявся їх перевозити безплатно, навіть побачивши посвідчення, говорячи, мовляв «посвідченнями автобус не заправиш». У таких випадках Андрій Осіпов порадив їм звертатися у державну інспекцію безпеки на наземному транспорті, надавши посвідчення та придбаний квиток. Таким чином, водія та перевізника зобов’язують сплатити штраф у розмірі 170 гривень. Бити перевізників по кишені гривнею, з його слів, – найбільш ефективний спосіб для того, щоб відстояти свої права.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок