<

За підсумками року безробіття в Україні знизиться до 19%

11:38 | 15.09.2023 / Новини / , /
Перегляди
32
/ Коментарі відсутні

Міністерство економіки прогнозує, що за підсумками цього року безробіття в Україні знизиться до 19%.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Ефективний соціальний діалог важливий у подоланні проблеми безробіття і зусилля всіх сторін мають бути спрямовані зараз на її вирішення, – зазначила Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки Юлія Свириденко під час онлайн зустрічі з Єврокомісаром з питань зайнятості та соціальних прав Ніколасом Шмітом. – Одне з важливих питань, на якому ми зараз сфокусовані – подолання безробіття в Україні. За підсумками поточного року ми прогнозуємо, що рівень безробіття знизиться до 19%, проте це досить високий показник».

Юлія Свириденко повідомила, що уряд запровадив низку програм для покращення ситуації на ринку праці – грантові програми для підприємців і охочих відкрити власний бізнес, ключовою умовою для отримання грантової підтримки бізнесом є створення нових робочих місць. Також діють навчальні програми й програми перекваліфікації, щоб люди могли здобути більш затребувану зараз спеціальність.

«Вважаємо, що всі сторони соціального діалогу – роботодавці, профспілки, органи влади – мають долучитися та об’єднати зусилля для вирішення проблеми безробіття», – зазначила міністр економіки.

Під час зустрічі сторони обговорили також підготовку Плану України в рамках роботи над програмою Ukraine Facility Європейського Союзу, важливим аспектом якого є соціальний діалог, перспективи реформування трудового законодавства та підтримки з боку західних партнерів адаптації вітчизняного законодавства до сучасних умов, майбутній візит до Києва делегації Європейської конфедерації профспілок.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя