<

За мільйони бюджетних коштів на Вінниччині фінансували криміналітет

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:36 | 12.03.2021 / Новини / , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

У Вінницькій області викрили злочинну групу із шести осіб, яка привласнювала бюджетні кошти Фонду гарантування вкладів і фінансувала криміналітет.

Про це повідомляють на сайті Нацполіції Вінницької області.

На підставі підроблених документів зловмисники з допомогою сторонніх осіб, які за винагороду видавали себе за дійсних вкладників неплатоспроможних банківських установ, отримували гроші з Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Надалі привласнені злочинним шляхом мільйони гривень бюджетних коштів йшли на фінансування криміналітету.

11-го березня вінницькі поліцейські зі спецпідрозділом КОРД  оголосили про підозру членам організованої злочинної групи, які  шахрайським шляхом привласнювали державні кошти Фонду гарантування вкладів. За місцем проживання фігурантів у м. Вінниці та Києві проведені обшуки, вилучені грошові кошти та речові докази їх злочинної діяльності.

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка, серед шести активних членів угруповання були особи, які мали певний вплив в кримінальних колах. Один з них – громадянин Росії. 

В ході проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів поліцейські вилучили речові докази їх злочинної діяльності: підроблені паспорти та документи, мобільні телефони, грошові кошти, флеш накопичувачі, банківські картки та інше.

Учасникам злочинної групи оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст.190  Кримінального кодексу України (шахрайство вчинен в особливо великих розмірах або організованою групою). Такий злочин карається  позбавленням волі строком до 12 років з конфіскацією майна.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя