<

За межами України створять логістичний пункт для військової допомоги

11:41 | 21.02.2024 / Новини / , /
Перегляди
68
/ Коментарі відсутні

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка дозволила створення «Українського логістичного пункту» поза межами України для координації приймання та транспортування військових вантажів.

Про це повідомляє Міноборони.

Уряд ухвалив постанову, яка регулює питання міжнародної військової допомоги. Окрім синхронізації процесів у наданні військової допомоги, обліку, моніторингу та контролю, налагоджується ще логістика постачання.

«Ця постанова дозволила запуск «Українського логістичного пункту» поза межами держави. Фактично, це український підрозділ при міжнародному хабі, що поєднує логістичну мережу партнерів з українською», – наголосив заступник міністра оборони Станіслав Гайдер.

До складу «Українського логістичного пункту» входять представники Міноборони, Збройних сил України, Міністерства внутрішніх справ та інших державних органів (за згодою). Це дозволить налагодити координацію з прийому та транспортування вантажів, а також координувати переміщення українських військових для навчання за кордоном.

«До цього діяльність українського персоналу на міжнародному хабі партнерів ніяк нормативно не була врегульована. Це спричиняло низку фінансових, адміністративних та організаційних складностей», – зауважив Гайдер.

Відтепер, коли міжнародну допомогу доставляють в Україну, Генеральний штаб ЗСУ розподіляє її між складовими Сил безпеки і оборони для досягнення найбільш ефективного та раціонального використання. Транспортуванням по підрозділах займаються підрозділи логістики Сил оборони.

«Одна з найголовніших задач Міноборони – це моніторинг використання міжнародної військової допомоги в Силах безпеки і оборони. Тобто, завдяки цій постанові ми зможемо синхронізувати дані отриманої допомоги на рівні держави. Якщо раніше Нацгвардія, Прикордонна служба, Нацполіція вели внутрішній облік, то тепер Міноборони узагальнюватиме це в єдиному звіті», – пояснив заступник Міноборони.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця