<

За керування напідпитку та перешкоджання патрульним у Києві затримали замміністра: його звільнили

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:19 | 21.01.2021 / Новини / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

21-го січня Кабінет міністрів звільнив Віталія Немілостівого – заступника віце-прем’єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського. У мережі було оприлюднено відео, на якому його 20-го січня затримали патрульні в Києві, які запідозрили його у водінні в нетверезому стані.

Судячи з оприлюдненого запису, порушник відмовився оформляти протокол, намагався піти з місця інциденту і навіть влаштував бійку з патрульними, – пише OBOZREVATEL.

Пізніше в патрульній поліції розкрили деталі затримання Немілостівого, який п’яний їздив за кермом авто.

На відео зображено момент, як чоловік іде з ключами (очевидно, від авто) до співробітників Національної поліції. У цей момент коп, звертаючись до колеги, сказав: “Він синій наглухо”.

Заступник Уруського спробував віддати ключі патрульним і піти, але правоохоронець не давав йому цього зробити. Коли коп пішов за чоловіком та закликав його зупинитися, той сказав: “Я заступник міністра!”

Між водієм і правоохоронцями сталася перепалка, під час якої Немілостівий кричав, щоб копи “прибрали руки”. На записі також є момент штовханини між чиновником і патрульними.

Заступник глави МВС Антон Геращенко додав, що чиновник розкаявся за свою поведінку і далі суд дасть оцінку діям Немілостівого.

На інцидент відреагував міністр Уруський. У себе в фейсбуці чиновник назвав це “жахливою подією” і “неприйнятним вчинком”. За його словами, вчинок підриває авторитет представника виконавчої влади в очах українського народу.

“Вважаю, що така безвідповідальна поведінка з боку Віталія Немилостивого унеможливлює подальше його перебування на посаді заступника міністра. Тому найближчим часом мною і Урядом будуть прийняті всі необхідні кадрові рішення”, – написав Уруський.

У себе в Telegram на скандальне відео відреагував прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Вранці 21-го січня відбулося позачергове засідання Кабінету міністрів, на якому звільнили Немілостівого.

“На порядку денному одне питання – звільнення заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немилостивого. Я вже не раз говорив – у нашому уряді немає недоторканних. Ще раз доведемо ці слова діями”, – підкреслив глава уряду

Пізніше в Офісі президента звільнення заступника Уруського назвали “тільки початком”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок