<

За два дні у Волинській області зафіксовано 22 пожежі сухої трави

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:53 | 13.04.2020 / Новини / , /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

Мешканці Волинської області продовжують грубо порушувати правила пожежної та екологічної безпеки, в результаті чого протягом двох днів 11-12 квітня в області виникло 22 пожежі сухої трави, чагарників, сміття на відкритій території, а також пожежа на торф’янику.

Загальна площа ліквідованих пожеж складає майже 45 га., – повідомляють на сайті управління ДСНС України у Волинській області.

Загорання сухої трави, що перекинулось на чагарники, виникли у смт Ратне на площі 0,3 га, у м. Любомль на площі 0,5 га та у с. Запілля Любомльського району на площі 5 га, у с. Шменьки (3 га) Ратнівського району, в урочищі “Люблинець” Ковельського району (3 га), у м. Ковелі (1 га) та на дачному масиві “Урожай” поблизу Ковеля на площі 4 га, с. Микове (2 га) Ківерцівського району, у селах Прилісне та Галузія Маневицького району на площі 2 га, у с. Промінь на дачному масиві “Калина” на площі 0,6 га та с. Радомишиль на площі 0,5 га Луцького району, у с. Добре Камінь-Каширського району на площі 0,2 га, у с. Бобли (1,8 га) та с. Клевецьк Турійського району на площі 2 га.

Горіння сміття ліквідоване поблизу м.Любомль на площі 0,9 га, у Луцьку на вулиці Рівненській (100 м2), на вул. Лідавській на площі 200 м2 та на вул. Львівській.

Пожежі сухої трави виникли: у селах Лаврів (на площі 3 га) та Усичі (5 га) Луцького району, у с. Старовойтове (1 га) Любомльського району, с. Конопелька (3 га) Ківерцівського району.

11 квітня виникла пожежа на торф’янику біля с. Пехи Шацького району.

Триває гасіння пожежі торф’янику та чагарників біля с. Залаззя Любешівського району в урочищі “Качан”, що виникло 7 квітня на площі 10 га.

Керівництво гасіння пожежею здійснюється фахівцями оперативно-координаційного центру Управління ДСНС у Волинській області. Пожежу локалізовано, погашено 6,8 га (за добу 0,8га).

У зв’язку з утриманням протягом тривалого часу теплої погоди на Волині в екосистемах склався надзвичайний – 5-й клас пожежної небезпеки, – повідомляє пресслужба Волинського ОУЛМГ.

Зауважують, за таких умов ризик спричинення неконтрольованого вогню – надзвичайно високий.

Нагадаємо, Рада посилила відповідальності для паліїв сухої трави.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 Травня, Середа