<

За державну зраду – 15 років позбавлення волі: на Волині засудили колишню освітянку з Донеччини

16:39 | 25.10.2023 / Новини / , , , /
Перегляди
7248
/ Коментарі відсутні

На Волині за державну зраду судили колишню освітянку з Донеччини. Суд призначив їй покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади на строк 3 роки.

Про це повіломляє пресслужба СБУ Волині у фейсбуці.

СБ України встановила, що 42-річна мешканка Волноваського району Донецької області добровільно перейшла на бік ворога в умовах воєнного стану та зрадила Присязі посадової особи місцевого самоврядування.

До повномасштабного вторгнення рф на територію України зловмисниця обіймала посаду головного спеціаліста відділу освіти Хлібодарівської сільської територіальної громади Волноваського району на Донеччині.

У березні 2022 року вона добровільно погодилась зайняти посаду “голови Кіровської сільської адміністрації Волноваського району днр”, що незаконно створена на окупованій території Волноваського району Донецької області.

Зокрема, зловмисниця з метою утвердження окупаційної влади брала участь спільно з представниками держави-агресора та її окупаційної адміністрації в «робочих нарадах органів влади днр», з подальшим поширенням злочинною владою відомостей про такі заходи в інформаційному просторі на окупованих територіях та території рф.

На підставі зібраних доказів Луцький міськрайонний суд визнав зловмисницю винуватою за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Суд призначив зрадниці 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, органах державного управління та контролю, підприємствах та організаціях державної чи комунальної власності на строк 3 роки, з позбавленням рангу посадової особи органу місцевого самоврядування.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота