<

З окупованих територій евакуювали морського піхотинця, який перебував у полоні

18:03 | 4.07.2024 / Новини / , /
Перегляди
190
/ Коментарі відсутні

Загін спеціальної розвідки Військово-морських сил ЗСУ «Янголи» провів багатоетапну спеціальну операцію з евакуації 29-річного морського піхотинця з тимчасово окупованої території. У полоні військовий провів близько півтора року.

Про це повідомили ВМС ЗСУ.

Морпіх Олександр потрапив до російського полону під час виконання завдання. У полоні він неодноразово ставав постраждалим та свідком тортур і знущань з  українських полонених.

З перших днів, як Олександр потрапив до полону, військовослужбовці «Янголів» шукали варіанти, як повернути морського піхотинця назад. Як розповіли у ВМС, для визволення військового залучили дуже багато сил, однак, з міркувань безпеки, деталі операції не розкривають.

Матір військового Ольга, яка працює вчителькою української мови, розповіла: «До останнього моменту я не могла повірити, що це все можливо. Рік тому, на день морської піхоти, “Янголи” приїхали і пообіцяли його повернути. Пройшов рік і Саша тепер вдома. Я досі не можу в це повірити. Дуже дякую хлопцям за те, що повернули мого сина».

Її зустріч із Олександром відбулася у кабінеті командувача Військово-морських сил ЗСУ Олексія Неїжпапи, який особисто контролював проведення операції на всіх її етапах.

«Ми пам’ятаємо про всіх. Про кожного матроса, кожного офіцера. Так, на жаль, багато наших хлопців у полоні, але ми усіх намагаємось повернути. Як сказав наш президент: “Ми кожного памʼятаємо і кожного повернемо”. Не так швидко, як бажаємо, але ми будемо докладати максимум зусиль», — зазначив командувач.

Командування Військово-морських сил ЗСУ висловило подяку міністру закордонних справ Дмитру Кулебі за сприяння в проведенні операції.

Олександр став 69 людиною, яку «Янголи» успішно евакуювали на підконтрольну уряду України територію. Окрім евакуації, загін виконує доволі широкий спектр завдань.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Липня, Неділя
6 Липня, Субота