<

З Маріуполя, Зміїного, Чорнобильської АЕС: Україна повернула з полону ще 95 захисників

20:19 | 11.06.2023 / Новини / , /
Перегляди
287
/ Коментарі відсутні

Україна у межах чергового обміну полоненими 11-го червня повернула ще 95 своїх захисників. Семеро із них брали участь у спецоперації, полетівши на гелікоптері в оточений Маріуполь.

Про це повідомили голова Офісу президента Андрій Єрмак та Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Серед звільнених — 93 рядових та сержантів, а також двоє офіцерів. Там є 51 представник ЗСУ (зокрема 15 тероборонців), 29 нацгвардійців, 11 прикордонників та 4 військові моряки. 

Є звільнені полонені з Маріуполя (зокрема «Азовсталі»), Чорнобильської АЕС та острова Зміїний. Також 27 оборонців захищали Донецький напрямок (із них пʼятеро воювали під Бахмутом). Також звільнені захисники Харківського, Запорізького, Херсонського, Луганського та Сумського напрямків.

Троє бійців мали статус «пошук особи», тобто росія не підтверджувала, що тримала їх у полоні. Повернувся з неволі і військовий музикант 36 бригади.

Багато звільнених військових перебували в полоні пораненими. Четверо мають важкі поранення, один — суттєву втрату ваги (30 кілограмів). Є військові з ускладненням хвороб. Деякі з цих захисників перебували у полоні ПВК «Вагнер» та підрозділу «Ахмат». Цього разу всі звільнені — чоловіки.

До слова, станом на 25-те травня Україна повернула з російського полону 2430 людей. Серед них — 139 цивільних. Під час попереднього обміну, який стався 25-го травня, з неволі звільнили 106 українських військових, які захищали Бахмутський напрямок. Скільки ще наших захисників перебувають у ворожому полоні, наразі достеменно невідомо. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота