<

З Борисполя до Європи вилетів літак, заблокований із часу великої війни

20:45 | 19.12.2023 / Новини / /
Перегляди
301
/ 1 коментар

З аеропорту «Бориспіль», що на Київщині, 19-го грудня евакуювали пасажирський літак Boing 777-300 — без пасажирів і вантажу на борту.

Про це повідомляється на сторінці аеропорту.

Виліт відбувся близько 9 години ранку за запитом української авіакомпанії Skyline Express, яка зараз здійснює перевезення в Європі.

Як пояснили в бориспільському аеропорту, з моменту закриття повітряного простору України 24 лютого 2022 року повітряні судна Skyline Express перебували на стоянці, де проходили постійну технічну підтримку та обслуговування.

Це вже четвертий успішний перегін повітряного судна з аеропорту «Бориспіль» із початку повномасштабної війни, зазначають у державному підприємстві.

«Навіть при закритті повітряного простору, аеропорт “Бориспіль” залишається спрямованим на забезпечення операційної готовності та фінансової стійкості, зокрема щодо обслуговування інфраструктури та збереження сертифікації персоналу», — йдеться у заяві.

На підприємстві додали, що новий технічний перегін повітряного судна з «Борисполя» покликаний протестувати можливе відновлення польотів в умовах воєнного стану.

«Ця стратегічна ініціатива відкриває шлях до відновлення регулярних операцій, як тільки відповідна оцінка ризиків цього дозволить», — наголосили в «Борисполі».




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця