<

З «Азовсталі» у Маріуполі евакуювали першу групу цивільних людей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:11 | 1.05.2022 / Новини /
Перегляди
124
/ Коментарі відсутні

З «Азовсталі» у Маріуполі евакуювали цивільних людей. Перша група приблизно зі 100 людей уже прямує на підконтрольну Україні територію.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Уже завтра, 2-го травня, евакуйованих планують зустрічати у Запоріжжі.

«Дякую нашій команді! Нині вони разом з представниками ООН працюють над евакуацією решти цивільних із території заводу», — зазначив Зеленський.

Відео, як військові «Азову» допомагають евакуювати людей:

Глава президентської фракції «Слуга Народу» і член переговорної групи з росією Давид Арахамія розповів, що це вперше з початку блокади «Азовсталі» вдалося евакуювати сотню цивільних людей. Це, зокрема, жінки, діти та люди похилого віку. Евакуацію провели за підтримки ООН та Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Раніше агентство Reuters повідомило, що десятки мирних людей вивезли з маріупольського заводу «Азовсталь» у колоні з автомобілями з символікою ООН у село Безіменне Донецької області, що за 30 кілометрів від Маріуполя. Цей населений пункт тимчасово контролюється окупантами.

Зазначимо, 30 квітня в рф заявили також про евакуацію 25 людей із території заводу та ще десятка людей із будинків поруч, але де вони перебувають зараз, невідомо. Заступник командира полку «Азов» капітан Святослав Паламар («Калина») підтвердив, що українські військові передали на евакуацію з Маріуполя 20 цивільних, яких мають доправити в Запоріжжя.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця
2 Травня, Четвер