<

З 24 лютого Україна визволила з російського полону 978 військових

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:32 | 27.10.2022 / Новини / , /
Перегляди
56
/ Коментарі відсутні

Від початку повномасштабного вторгнення Росії проведено 28 обмінів полоненими. Україні вдалося визволити з російського полону 978 осіб, 99 з них – цивільні громадяни.

Про це на брифінгу заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, переговори щодо звільнення та обміни наших військовополонених постійно тривають.

«Останніх кілька тижнів стали знаковими у питанні обмінів військовополоненими. Наша держава дбає про кожного, «не голосно», бо так потрібно. Ця тема надзвичайно чутлива. Ми не поширюємо інформацію про деталі процесу порятунку, щоб не зашкодити й надалі цьому процесу. Робимо усе можливе, щоб захисники і захисниці повернулися додому», – поінформувала Маляр.

Наголосила, що про фізичний та психологічний стан визволених полонених дбають.

«Нагадую, що звільнені з полону українські військовослужбовці проходять лікування та реабілітацію у державних медичних закладах під наглядом фахівців високого рівня й безкоштовно отримують повний спектр необхідних медичних послуг. Всі їхні потреби фінансуються державою у повному обсязі», – додала заступниця міністра.

Вона звернулася до родичів військовополонених та безвісти зниклих.

«Довіряйте інформацію про ваших близьких лише державним уповноваженим інституціям, а саме: Координаційному штабу з питань поводження з військовополоненими, який об’єднує в собі понад 10 державних установ та організацій. Оприлюднення у соціальних мережах персональних даних військовополонених та безвісти зниклих може зашкодити їх безпеці та ускладнити процес перемовин щодо обміну», – наголосила Маляр.

Нагадаємо: Прикордонницю з Нововолинська Аліну Паніну звільнили з полону




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 Травня, Четвер
8 Травня, Середа