<

З 1 липня в Україні завершується дія COVID-карантину

21:19 | 27.06.2023 / Новини / , /
Перегляди
98
/ 1 коментар

З 1-го липня в Україні завершується дія карантину та режиму надзвичайної ситуації у зв’язку з пандемією COVID-19.

Про це прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив під час засідання Кабінету міністрів, пише LB.ua.

“З 1 липня завершуємо дію карантину та режиму надзвичайної ситуації у зв’язку з пандемією коронавірусу. COVID-19 став для українців важким випробуванням. Усі наші рішення весь цей час були спрямовані на те, аби зберегти життя людей”, – сказав Шмигаль.

Прем’єр зазначив, що за період пандемії уряд відпрацював механізми реагування, що стали в пригоді під час повномасштабної війни. Тепер, за його словами, “відповідаємо на нові виклики, озброєні новими методами та підходами”.

“Дякую медикам, які всі ці роки самовіддано боролися з пандемією та зробили все, аби мінімізувати її наслідки. Сьогодні наші лікарі та медсестри не менш героїчно допомагають захисникам та цивільним в умовах повномасштабної війни. Знову роблять неймовірну роботу та демонструють надзвичайний героїзм”, – додав Шмигаль.

Нагадаємо, що 9 травня головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що ситуація з захворюваністю на COVID-19 в Україні стабілізувалася на рівні 6,5 тис. підтверджених випадків на тиждень.

Голова МОЗ Віктор Ляшко говорив, що Міністерство охорони здоров’я розглядає можливість скасування карантинних обмежень, які запроваджували через пандемію COVID-19.

ВООЗ заявила, що більше не розцінює коронавірус COVID-19 як особливу загрозу для світової охорони здоров’я, однак це не означає, що загроза поширення хвороби минула.




один коментар
  1. Яку тепер нову глупоту вигадають щоб керувати свідомістю мільярдів дурнів?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа
7 Травня, Вівторок