<

Їздив з «липовими» документами: в Іваничах судили мешканця Нововолинська за підробку посвідчення водія

15:07 | 31.10.2023 / Іваничі, Новини / , , /
Перегляди
2369
/ коментарів 7

Житель Нововолинська, який підробив і використав посвідчення водія, обійшовся штрафом.

16-го вересня близько 16:30 в районі села Біличі Литовезької громади працівники поліції зупинили автомобіль «Opel Zafira» для перевірки документів. Водій надав посвідчення, яке викликало сумніви в патрульних. Тож вони викликали на місце слідчо-оперативну групу. Правоохоронці документ вилучили й направили на експертизу: вона підтвердила, що це підробка. Про це йдеться у вироку Іваничівського районного суду від 3-го жовтня.

Під час досудового розслідування виявилось, що нововолинець сам спеціально виготовив “липові” документи ще у липні. При цьому добре усвідомлював протиправність свого вчинку. Він розробив на комп’ютері шаблон посвідчення водія з власною фотокарткою й анкетними даними, а також присвоїв певні реквізити: серію, дату видачі 18.05.2022, орган, що видав – ТСЦ №0741 та категорії транспортних засобів – «А1», «А», «В1», «В», «С1», «С», «D1», «D», «BE», «C1E», «CE», «D1E», «DE», «T».

Опісля чоловік за допомогою принтера в невстановленому магазині міста роздрукував на шматку пластикової карти цей бланк посвідчення водія.

Таким чином житель Нововолинська вчинив підроблення посвідчення водія з метою подальшого використання та створення видимості наявності у нього права керування транспортними засобами відповідних категорій. Відтак проти “липового” водія порушили два кримінальних провадження: за ч.1 ст. 358 КК України (Підроблення посвідчення, яке видається установою і яке надає права, з метою використання його підроблювачем) та за ч. 4 ст. 358 КК України (Використання завідомо підробленого документа).

29-го вересня нововолинець надав суду заяву щодо визнання своєї винуватості.

Відтак суд визнав чоловіка виним та призначив йому покарання – 2 тисячі 550 гривень штрафу. Також нововолинцю доведеться сплатити в дохід держави 1 тисячу 434 гривні судових витрат, пов`язаних із залученням експерта під час досудового розслідування.




коментарів: 7
  1. А є така причина зупинки десь в ПДР чи якомусь іншому законі, для перевірки документів?))

    • Скоро всі кому не лінь і хто має якусь копійчину куплять права ,права за десять днів ,так що перевіряти чи не липа потрібно і якщо це незаконно -то прийняти такий закон ,бо на дорогах буде повний капець .

  2. Шо за бред .. ?????роздрукував права на шматку пластика в якомусь магазині. Та їх в інтернеті на олх замовляють.. не здивуюсь що ТСЦ ще і причетне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота