<

Євробачення-2024: за можливість представляти Україну боротимуться 11 фіналістів, серед яких волинянин

10:00 | 16.01.2024 / Новини / /
Перегляди
884
/ 1 коментар

Оприлюднили пісні одинадцяти фіналістів Нацвідбору на Євробачення-2024, серед яких волинянин Ярослав Карпук (YAKTAK). Учасники боротимуться за можливість представляти Україну на наймасштабнішому пісенному конкурсі.

11-го січня відбулося жеребкування в ході якого визначили, під яким номером виступатимуть фіналісти.  Фінал нацвідбору відбудеться 3-го лютого, наразі у застосунку «Дія» стартувало голосування за журі.

Півфінали Євробачення-2024 пройдуть 7 та 9 травня, фінал – 11-го травня 2024 року. Конкурс пройде в Мальме, Швеція. Швеція прийматиме конкурс усьоме, а місто Мальме — втретє.

1. YAKTAK – “Lalala”

Ярослав Карпук родом зі смт. Стара Вижівка Ковельського району. Український співак і автор пісень. Співає в жанрі поп і хіп-хоп. Лавреат премії «Muzvar Awards». У 2023-му році юнак розповідав читачам БУГу про прорив української музики.

Для Національного відбору співак підготував трек «Lalala» і сподівається з ним представити Україну, бо з дитинства мріяв потрапити на конкурс.

2. INGRET – “Keeper”

Інгрет Костенко родом з Вінниці – альтернативна українська співачка, авторка пісень і музики. INGRET стала півфіналісткою Нацвідбору у 2018 році, але тоді переміг MÉLOVIN.

На 2024 рік у співачки грандіозні плани, вже 3-го лютого готується підкорити сцену Нацвідбору з піснею «Keeper».

3. NAZVA – “Slavic English”

Себе називають як «галицько-донбаський» гурт, стиль ідентифікують як «альтернативний етноарт хаос», музику грають на контрабасі, альті, клавішах та флор-томі. Гурт заснували Павло Гоц та Ярослав Яровенко у Львові 2019 року.

Хлопці вже мають два альбоми, хоч стартували відносно нещодавно. Підкорити Нацвідбір хлопці планують з піснею «Slavic English».

4. ANKA – “Палала”

Артистка, сонграйтерка та вокальна коучка Анна Корченова родом із Києва, останні півтора року жила в Нідерландах. Пише пісні собі та іншим артистам. З трьох років грає на сопілці, у дитинстві співала у фольклорних колективах.

Зараз разом з Іваном Клименком та Романом NERO Анна запускає новий проєкт ANKA. Слухайте її конкурсну пісню «Палала» та можливо саме вона отримає шанс представляти нашу країну на Євробаченні-2024.

5. Drevo – “Endless chain”

Максим Дерев’янчук, більш відомий як DREVO родом з міста Вараш, Рівненська область – український співак, автор і виконавець власних пісень. 

Протягом року співак готувався до Нацвідбору, а його пісня «Самолітом» «завірусилась» в ТікТок. Чи зможе Drevo перемогти у Нацвідборі, дізнаємось вже 3-го лютого.

6. alyona alyona & Jerry Heil – “Teresa & Maria”

Jerry Heil родом з Васильків, Київська область – українська співачка та авторка пісень. Стала відомою як відеоблогерка та кавер-виконавиця завдяки переспівам пісень світових та українських виконавців. Більшу популярність їй принесла авторська пісня «Охрана, отмєна».

Альона Савраненко, родом з Капітанівки, Кіровоградської області, більш відома як alyona alyona – українська реперка, авторка пісень та інфлюєнсерка, власниця лейблу звукозапису Enko. Виконує пісні українською мовою на актуальні суспільні теми у співпраці з провідними українськими зірками.

JERRY HEIL вже втретє бере участь в Нацвідборі. Проте цього разу співачка не сама. Jerry Heil та реперка alyona alyona прийшли на Нацвідбір разом та виконуватимуть пісню «Teresa & Maria».

7. MÉLOVIN – “DREAMER”

MÉLOVIN – український співак родом з Одеси, переможець шостого сезону українського вокального шоу «X-Фактор», переможець другого сезону гіпершоу «Маска». Представник України на 63-му пісенному конкурсі «Євробачення» в Португалії з піснею «Under The Ladder», де посів у фіналі 17-те місце. 

Співак хоче знову виступити на сцені Євробачення з піснею «DREAMER».

8. SKYLERR – “Time is running out”

Валерія Кудрявець – уродженка одеського містечка Білгорода-Дністровського, співачка та авторка пісень. Займається музикою з восьми років, брала участь у телешоу «Х-Фактор» та «Співай як зірка».

Минулого року цій співачці не пощастило потрапити у шорт-лист Нацвідбору, але вона не склала рук і цьогоріч таки змогла стати фіналісткою. Для Євробачення співачка підготувала трек «Time is running out» і запевняє, що він суттєво відрізняється від минулорічної заявки.

9. Ziferblat – “Place I Call Home”

Циферблат (Ziferblat band) – український музичний гурт, що складається з 3 учасників: Даніїла Лещинського (соліст), Валентина Лещинського (гітарист), Федора Ходакова (барабанщик).

Цей київський гурт заснували у 2015 році, хлопці спробували свої сили на Нацвідборі-2023. Потрапили у лонглист, однак не змогли пройти у фінал. Але як і у випадку з DREVO та SKYLERR, цього разу доля усміхнулась, і вони таки у фіналі.

10. YAGODY – “Tsunamia”

YAGÓDY — український театрально-музичний гурт зі Львова, що виступає у жанрі «етно-драма» та театрального перформансу. Гурт у собі поєднує українські голосіння, балканські мотиви та трохи театральної магії. Існують вони з червня 2016 року.

Рушійною силою і тією, хто зібрала увесь гурт, стала Зоряна, а учасницями є студентки-актриси, в яких вона викладала сценічну мову.

11. NAHABA – “GLASSS”

До Нацвідбору гурт NAHABA готувався дистанційно, бо один з учасників, Андрій, служить в ЗСУ. А його базою для репетицій став ангар на аеродромі.

Чи вдасться NAHABA розірвати сцену Нацвідбору з конкурсним треком «GLASSS».- дізнаємось 3 лютого.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота