<

«Євробачення-2023»: перемогу в конкурсі здобула Швеція

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:47 | 14.05.2023 / Новини / /
Перегляди
347
/ Коментарі відсутні

У Ліверпулі, Велика Британія, відгримів міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2023». За результатом голосування суддів та глядачів перше місце посідає Швеція, яку цьогоріч з піснею Tattoo представила виконавиця Loreen. Україна посіла шосте місце.

Від суддів артистка отримала 340 балів. Швеції чимало країн віддавало 12 балів, зокрема й Україна теж. А от глядачі оцінили виступ Loreen в 243 бали. У сумі Loreen отримала 583 бали. Передає ТСН.

До речі, артистка вже була переможницею “Євробачення”. 2012 року Loreen поїхала на конкурс з піснею Euphoria та привезла до Швеції перемогу.

До п’ятірки фіналістів також увійшли Фінляндія, Ізраїль, Італія та Норвегія.

Український гурт “Tvorchi” з піснею “Heart Of Steel” за результатами голосування національних журі країн-учасниць розмістився на 15 місці.

Найвищий бал 12 Україні поставило лише журі у Чехії, а 10 балів Україна отримала лише від Італії. Після голосування глядачів Україна перемістилася на 6 місце, отримавши від глядачів 189 балів.

На арені Liverpool виступало чимало українських артистів: The Hardkiss, Alyosha, Марія Яремчук, Тіна Кароль, Джамала, Вєрка Сердючка та інші.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота