<

ЄС виділив Україні €1,5 млрд у рамках макрофіну

18:04 | 22.09.2023 / Новини / , /
Перегляди
14
/ Коментарі відсутні

22-го вересня Європейський союз виділив Україні ще 1,5 млрд євро у рамках макрофінансової допомоги.

Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії, пише Суспільне.

“Сьогодні ми виділили ще 1,5 мільярда євро Україні. Лише цього року ми заплатили 13,5 мільярдів євро, щоб допомогти Україні підтримувати роботу лікарень, шкіл та інших служб. Це також допомагає Україні на шляху до ЄС, підтримуючи трансформаційні реформи. Європа залишається на боці України”, — зазначили в ЄК.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна отримала восьмий транш макрофінансової допомоги розміром €1,5 млрд від ЄС.

“Загалом бюджетна підтримка Євросоюзом України у 2023 році вже становить €13,5 млрд. Загальна підтримка ЄС сягнула близько 70 млрд євро з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну”, — написав він у Твіттер.

Прем’єр подякував президентці ЄК Урсулі фон дер Ляєн та єврокомісарові з питань торгівлі Валдісу Домбровскісу за “непохитну солідарність” з Україною.

Що відомо про макрофінансову допомогу ЄС для України

Рада Європейського Союзу 10-го грудня 2022 року погодила надання Україні допомоги на суму у 18 мільярдів євро протягом 2023 року. Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн 21 жовтня повідомила, що Україна до кінця року отримає від ЄС 9 мільярдів євро макрофінансової допомоги.

17-го січня 2023 року Україна отримала перший транш макрофінансової допомоги від Європейського союзу у розмірі 3 млрд євро із 18 млрд євро.

Тоді повідомлялось, що майбутні виплати Україні в рамках допомоги у розмірі 1,5 мільярда євро на місяць продовжуватимуться з березня й залежатимуть від задовільного прогресу у виконанні узгоджених умов, а також постійного дотримання вимог до звітності.

25-го липня Європейський союз виділив Україні ще 1,5 млрд євро у рамках макрофінансової допомоги.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя