<

ЄС схвалив конфіскацію прибутків від активів рф

05:42 | 22.05.2024 / Новини / , /
Перегляди
35
/ Коментарі відсутні

Рада Євросоюзу схвалила передання надходжень від оподаткованих надприбутків заморожених російських активів Україні.

Про це в мережі Х повідомив міністр закордонних справ Чеської Республіки Ян Ліпавський.

«Рада ЄС підтвердила свою згоду на використання надходжень від знерухомлених активів Центрального банку російської федерації на користь України. Передбачається, що щорічні надходження становитимуть приблизно 2,5-3 млрд євро. 90% очікуваних надходжень буде використано на військові цілі для підтримки оборони України», – йдеться у повідомленні.

Менша частка – 10% – піде на відновлення та реконструкцію України.

Постійні представники ЄС 8-го травня погодили використання прибутків від заморожених російських активів на підтримку відновлення України та її військового захисту від агресії РФ. Остаточне рішення мало бути затвердженим на рівні Ради міністрів ЄС, що й відбулося сьогодні, 21 травня.

Після початку вторгнення росії в Україну демократичні країни світу заблокували російські фінансові активи, що перевищують 300 млрд євро. За деякими оцінками, більшість з цих активів перебувають у фінансових установах на території країн Європейського Союзу, зокрема в Бельгії.

За відкритою інформацією, на балансі Euroclear нині є 192 млрд євро активів російського центробанку. ЄС шукає правові механізми для подальшого поводження з цими заблокованими ресурсами, а також із нарахованими на них відсотками, обсяг яких за минулі два роки сягнув 5 млрд євро.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Липня, Субота
26 Липня, П’ятниця