<

ЄС рекомендував скасувати обмеження на подорожі українців — МЗС

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:29 | 14.07.2021 / Новини / /
Перегляди
243
/ Коментарі відсутні

Європейський Союз рекомендував державам-членам дозволити подорожі до них громадянам України.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 14-го липня, – передає Суспільне.

“Європейський Союз включив Україну до «зеленого списку» країн і рекомендує скасувати обмеження на подорожі українців. Кінцеве рішення — за державами-членами, але фактично ЄС дав «зелене світло», аби українці безперешкодно могли їздити до Європи”, — сказав він.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що відкриття світу для українців в умовах пандемії є пріоритетом МЗС. За його словами, останнє рішення ЄС є “визнанням двох фактів”:

  • статистичні показники захворюваності є стабільними й низькими для того, щоб ухвалити відповідне рішення;
  • дії уряду тримають ситуацію під контролем.

Підкреслюється, що рішення ЄС є рекомендацією державам-членам. За словами міністра, тепер кожна держава-член ЄС розглядатиме рішення про включення України у свій “зелений” список і визначення умов в’їзду.

“Я вже доручив нашим посольствам в ЄС активно співпрацювати з європейськими партнерами для того, щоб України в зелені списки й щоб умови в’їзду для наших громадян були спрощеними”, — сказав Кулеба.

Голова МЗС наголосив, що коли кожна держава ухвалюватиме рішення щодо України, вона керуватиметься не лише показниками захворюваності в Україні, а й власними епідеміологічними показниками.

“Всім українцям, які хочуть подорожувати, тепер такі можливості відкриваються, але треба все одно дотримуватись всіх протиепідемічних вимог і правил”, — підсумував Кулеба.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота