<

Єрмак офіційно підтвердив створення коаліції винищувачів для України

07:31 | 20.05.2023 / Новини / , , , /
Перегляди
77
/ Коментарі відсутні

19-го травня президент США Джо Байден поінформував лідерів G7, що Вашингтон підтримує спільні зусилля з союзниками та партнерами щодо підготовки українських пілотів на літаках четвертого покоління, включно з F-16.

Очільник Офісу президента Андрій Єрмак прокоментував подію в ефірі телемарафону, передає ТСН.

«Не можу не сказати про важливу подію, яка сьогодні відбулася – про офіційну заяву наших партнерів, найперше – Сполучених Штатів Америки, про їхню участь в коаліції літаків, про початок тренування наших пілотів на літаках, включаючи F-16», – заявив Єрмак.

Він зазначив: подія, над якою працювала команда Президента України – нарешті офіційно сталася 19-го травня.

«Повідомлення президента Байдена, з яким Зеленський буде зустрічатися в найближчі дні. Думаю, що в деталях буде проговорювати не тільки це питання, а й багато інших питань. Але від сьогодні можна сказати офіційно про створення коаліції літаків. Це говорить, що Україна дуже скоро буде мати все необхідне для того, щоб захистити наше українське небо», – підсумував Єрмак.

Володимир Зеленський привітав історичне рішення США та американського президента Джо Байдена щодо підтримки міжнародної коаліції винищувачів для України.

“Вітаю історичне рішення США та @POTUS підтримати міжнародну коаліцію винищувачів. Це суттєво зміцнить нашу армію в небі. Розраховую обговорити практичну реалізацію цього рішення під час саміту #G7 у Хіросімі”, – зазначив Володимир Зеленський.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя