<

Якщо поранений, значить мертвий: в окупантів проблеми з медиками на передовій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:18 | 26.04.2022 / Новини / , /
Перегляди
204
/ Коментарі відсутні

Збройні сили країни-агресора рф потерпають від великих проблем із медициною під час розпочатої ними «спеціальної військової операції» на території України. Окупанти дотримуються думки: «якщо його поранять – значить, найімовірніше, він буде мертвим».

Як виявилося, солдати путінської армії не проходили медичну підготовку й навіть не здатні надати собі або товаришу першу меддопомогу, розповів український журналіст Роман Цимбалюк  у фейсбуці.

За його словами, аптечки російських військових складені за радянськими стандартами. Зокрема, переважно там розміщено прострочені складові.

«Через це більшість поранених гине на ранніх стадіях, не вибравшись із поля бою», – стверджує журналіст.

Він зазначив, що з медиками у військах рф також проблеми. Кваліфікованих фахівців у їхніх лавах дуже мало, і всі вони перебувають у польових шпиталях, куди поранених окупантів здебільшого просто не довозять.

Штатні медики у бойових підрозділах ворожої армії теж є великим дефіцитом. До того ж не всі серед них володіють необхідними навичками й досвідом у достатній кількості.

«Щоб вирішити проблему з відсутністю медичних кадрів, лікарів достроково випускають із ВНЗ і відправляють в Україну, проте ситуацію це не змінює», – наголосив Цимбалюк.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 Травня, Вівторок