<

Яке майно розшукали у родини та соратників Гринкевича: список від АРМА

17:45 | 12.01.2024 / Новини / /
Перегляди
306
/ Коментарі відсутні

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) розшукало елітну нерухомість, топавтомобілі та навіть зброю у львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича та пов’язаних з ним людей. Нарахували 17 об’єктів житлової нерухомості та 18 земельних ділянок

Про це повідомили в АРМА.

Працівники Управління виявлення та розшуку АРМА зібрали та проаналізували інформацію щодо бенефіціарних власників та підконтрольних осіб, а також щодо наявності у їх власності активів. Агентство виявило та розшукало такі українські активи фігурантів: 

  • 17 об’єктів житлової нерухомості (зокрема, 3 квартири у власності дружини Ігоря Гринкевича Світлани; 1 львівська квартира у власності Ярини Гринкевич; 1 львівська квартира у власності Мар’яна Шведа та 2 квартири у власності Софії Морозюк);
  • 7 об’єктів нежитлової нерухомості (зокрема, нежитлове приміщення на вул. Саксаганського у центрі Києва);
  • 18 земельних ділянок (зокрема значні ділянки у Литвинівській с/раді Вишгородського району Київської області, що належать Ігорю Гринкевичу та його сину Роману);
  • 9 автомобілів преміумкласу;
  • частки в статутному капіталі на 14 731 625 гривень;
  • 12 одиниць зброї;
  • майнові права інтелектуальної власності.

Також АРМА встановило наявність у підозрюваних банківських рахунків у понад 8 установах. Агентство ініціювало заходи з отримання інформації про наявність коштів та операцій на рахунках. Отримані дані орган передав ДБР для арешту активів та їх майбутньої можливої конфіскації.

«Кейс Гринкевичів»

Правоохоронці наразі розслідують справу про оборудки із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. У межах цієї справи слідчі встановили, що компанії львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 млрд гривень.

Але низку контрактів не виконали, деякі виконали частково, із затримками, а замовлення виконували підприємства без належних потужностей. За даними слідства, це призвело до зриву постачання та збитків бюджету, за попередніми оцінками, на 1,2 млрд гривень.

Міноборони України вже оголосило, що розірвало практично всі договори з компаніями, афілійованими з Гринкевичем, та «вивчає під мікроскопом» останню угоду, яка досі залишається чинною. Слідчі перевіряють причетність до оборудок експосадовців Міноборони, які не проводили жодних юридичних дій для забезпечення виконання або розірвання договорів.

Самого Гринкевича наприкінці грудня 2023 року затримали за спробу дати 500 тисяч доларів хабаря посадовцю ДБР.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя