Як проходить Святвечір у найстарішого волинського лісника
Дмитро Петрович Захарчук — жива легенда Волинського лісу. На одній майстерській дільниці він працює понад сорок років поспіль. На хуторі, де він живе разом з дружиною, особлива святкова атмосфера.
Про те, як сім’я Дмитра Захарчука та його дружини Тетяни Заверухи проводять Святвечір, що готують та які традиції бережуть розповів волинський журналіст Андрій Гнатюк минулоріч, – передають Волинські Новини.
Чи є сніг, чи немає – на хуторі завжди справжні поліські автентика й романтика. Обійстя сховане в дикому лісі. До міжнародної траси й найближчої хати кілька кілометрів. І тут сповна можна вдихнути настояного борового повітря.
У гості до господарів почасти навідуються лісові мешканці. Страви ж із печі готують за давніми волинськими традиціями. Вони цілком натуральні й екологічно чисті.
Господиня каже, що 12 страв готувати не обов’язково, адже ця традиція – пережиток минулого. Вечеря має бути скромною, панують на столі картопля, гриби, риба та страви з них.