<

Як проходить робочий день поліцейського офіцера Затурцівської громади

16:11 | 12.11.2023 / Новини / , /
Перегляди
479
/ Коментарі відсутні

Трудові будні поліцейського офіцера Затурцівської громади Богдана Скучинського досить насичені. Реагує на різні звернення та виклики від населення. Багато часу проводить також за кермом робочого автомобіля, адже вповноважений підтримувати правопорядок на території дев’ятнадцяти населених пунктів. 

Будучи людиною відкритою, Богдана Петрович з радістю погодився провести свій робочий день в компанії журналістки. Про це пише друковане видання «Селянське життя», передає Район.Локачі.

Розпочався день з традиційної наради в Секторі поліцейської діяльності селища Локачі, де поліцейський офіцер Затурцівської громади разом з іншими правоохоронцями намічають плани і першочергові завдання. Провів її начальник СПД капітан Тарас Слюсарук.

Далі Богдан Скучинський разом з дільничним офіцером поліції Романом Свистуном вирушають в Затурці. В автівці панує невимушена атмосфера. Розмову правоохоронців постійно перебивають робочі дзвінки. Богдан Петрович їх не ігнорує, ввічливо відповідаючи на всі запитання, які цікавлять співрозмовників.

“В такому режимі проходить практично кожен робочий день. То крадіжка десь трапиться, то домашнє насильство чи дрібне хуліганство. Мушу оперативно реагувати на кожне звернення. Така вже в мене робота. Основне, щоб залишилися задоволеними керівництво громади та місцеві мешканці”, – розповідає капітан поліції.

Ненадовго ми заїхали в Затурцівську сільську раду. Тут в Богдана Скучинського свій робочий кабінет, щоправда, сидіти в ньому доводиться рідко. Робота, як він зауважує, вимагає постійно бути в русі. Тож через якихось пів години знову вирушаємо в дорогу.

В Богдана Петровича налагоджена тісна співпраця з представниками різних служб громади. Сьогодні за планом разом із працівниками відділу служби у справах дітей Затурцівської сільської ради Оксаною та Олею мають перевірити стан проживання двох сімей, які опинились у складних життєвих обставинах. Зі слів правоохоронця, загалом на території громади зареєстровано шість таких родин. 

Прибули до Шельвова, де проживає одна з них. Офіцер оглядає будинок, як одягнуті діти, чи є що їсти. Спілкується з мамою малечі та дає настанови. Також Богдан реєструє повідомлення та робить декілька фото.

Не гаючи часу, вирушаємо на виконання іншого завдання, яке Богдан попередньо отримав в дорозі. Сектор контролю обігу зброї надав йому інформацію про правопорушення. В селі Маньків знаходимо чоловіка, у якого протермінований дозвіл на збою. Офіцер громади проводить профілактичну бесіду з власником зброї, складає постанову та попереджає про порушення. Робота зроблена швидко та чітко.

“Зранку спланований день майже завжди перебивається отакою незапланованою роботою. Але мушу реагувати на усі повідомлення, скарги та прохання. Ніколи не знаєш, коли комусь здумається затіяти бійку, обікрасти сусіда чи, скажімо, влаштувати сімейні розбірки”, – розповідає поліцейський офіцер громади.

Знову повернувшись в Затурці, чекаємо голову сільської ради Юрія Ковальчука. Тепер з’явився час на обідню каву. Не завадить й трохи перекусити. Домашнє сало з хлібом — обід справжнього українця, вважає пан Богдан. Користуючись нагодою, він розповідає про улюбленого собаку Андрія і своє захоплення автомобілями. 

“Графік — ненормований. У будь-який момент можуть викликати. Бувають навіть випадки, що піднімають зранку у вихідний день, щоб перевірити твою готовність”, – відповідає офіцер на моє запитання щодо графіка роботи, відповідає не задумуючись.

В цей час до кабінету заходить місцева жителька, хоче написати заяву про крадіжку телефона. Пан Богдан приймає заяву та спокійно розпитує заявницю про всі деталі ситуації, щоб якнайточніше відобразити подію та встановити причетну до злочину особу.

Нарешті вдається впіймати очільника Затурцівської громади. Поліцейський обговорює з ним якісь робочі питання. Знаходить Юрій Ковальчук трохи часу і для преси, залюбки коментуючи роботу офіцера громади:

“Три роки ми маємо плідну співпрацю з Богданом Скучинським. Він є бойовим офіцером, який був на ротації на сході країни в складі поліцейського підрозділу «Захід». Богдан сам виявив бажання туди поїхати, відбув свій термін та повернувся. Нарікань на його роботу в мене немає, співпраця у нас абсолютна по всіх питаннях. По іншому й бути не може. Я вважаю, що поліцейська реформа, яка передбачала створення проєкту «Поліцейський офіцер громади» — правильна. Так само як і реформа місцевого самоврядування щодо створення громад. Децентралізація дала можливість вирішувати багато питань на місцях. Що стосується поліцейських офіцерів, то, звичайно, вони підпорядковуються своїм керівникам, але в цей же час перебувають на місці і підтримують взаємодію з органами місцевого самоврядування. Богдан Петрович повністю володіє ситуацією, знає все, що відбувається на території, знає людей та своєчасно реагує на виклики”, – розповідає голова громади.

Після такої приємної розмови, робимо декілька фото на пам’ять і вирушаємо далі. За планом пан Богдан із представниками служби у справах дітей мають відвідати ще одну сімʼю, яка опинилася в складних життєвих обставинах. По дорозі в село Губин офіцер громади каже, що навіть трохи засоромився від такої кількості хороших слів на свою адресу. І додає: «все ж приємно, коли твою роботу цінують».

І ось ми вже в селі, де проживає згадана родина. На жаль, вдома нікого не застали. Сусіди розповідають, що вони усім сімейством поїхала копати картоплю. А отже перевірка переноситься. Але на цьому робочий день Богдана Петровича не завершується. Він ще планує попрацювати за заявою про крадіжку телефона.

Цікаво було провести день із Затурцівським «шерифом», ознайомитись з нюансами його роботи. Зсередини, так би мовити, відчути цю кухню. Насправді Богдан Скучинський — щира, відкрита та доброзичлива людина, яка добре знає свою роботу і дійсно її любить.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок
6 Травня, Понеділок