<

Вимоги документів із ТЦК на кордоні: Омбудсмен хоче роз’яснень від ДПСУ

03:58 | 2.01.2024 / Новини / /
Перегляди
332
/ Коментарі відсутні

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець направив листа до Держприкордонслужби з проханням надати інформацію щодо документів, які вимагають працівники ДПСУ в громадян для перетину кордону, а також правові підстави такої вимоги.

Про це пише Українська правда.

Омбудсмен зазначив, що 31-го грудня на різних пунктах пропуску утворилися величезні черги, деякі люди стоять понад добу. Причиною є посилення контролю громадян, які бажають виїхати за кордон.

Окрім цього, як пишуть медіа, прикордонники посилено перевіряють документи в осіб з інвалідністю та тих, хто їх супроводжує, багатодітних батьків, людей, які їдуть за системою “Шлях”, а також вимагають військово-облікові документи із записом про відстрочку від мобілізації, констатував Лубінець.

“Аби розібратися із ситуацією, сьогодні вранці направив термінового листа до Державної прикордонної служби України з проханням надати інформацію щодо документів, які вимагають працівники ДПСУ в громадян, які перетинають державний кордон, а також правові підстави такої вимоги.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Травня, Понеділок
19 Травня, Неділя