<

Вибори до парламенту не почнуться одразу після закінчення воєнного стану: як це відбуватиметься

16:21 | 30.07.2023 / Новини / , /
Перегляди
207
/ 1 коментар

Парламентські вибори, які не відбудуться цієї осені через дію воєнного стану, не почнуться й одразу після його завершення. Звичні процедури будуть ускладнені наслідками повномасштабної війни росії.

Про це в коментарі Громадському повідомив парламентський аналітик руху ЧЕСНО Олександр Саліженко.

«Має пройти певний час після скасування [воєнного стану]. Має бути оголошено початок виборчого процесу. Це не відразу, знаєте, на наступний день чи тиждень», — зазначив він.

Саліженко каже, що під час виборчого процесу в Україні буде колосальна проблема з округами. Як приклад він навів Бахмут, де до повномасштабної війни було більше півтори сотні дільниць: у школах, лікарнях, інших установах.

«Зараз їх (дільниць — ред.) просто немає. Виборців немає — вони переїхали. Що з цим робити? Відповідно, список виборців потрібно буде змінювати, уточнювати. Будуть зʼясовувати, чи люди переїхали, загинули, чи безвісти зникли тощо», — пояснив аналітик.

Він наголосив, що з організаційної точки зору наступні вибори (незалежно від виду: парламентські, місцеві чи президентські) стануть колосальним викликом для всієї системи організації виборів, враховуючи кількість наявних проблем.




один коментар
  1. І скільки коштів ще висосуть з держбюджету з допомоги “наших партнерів”. Ну точно нова Конча-Заспа біля столиці виросте !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок