<

«Вибачте, люди добрі», – спійманий на хабарі у 480 тисяч доларів Гримчак в залі суду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:47 | 16.08.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

16-го серпня, в Чернігові суд обирає запобіжний захід заступнику міністра у справах окупованих територій Юрію Гримчаку, якого затримали за підозрою в отриманні хабара в особливо великих розмірах.

Гримчак вивчив матеріали справи і встав з промовою, коли суд дав йому слово. Колишній заступник міністра розповів, що в справі є правда, неправда і відверта брехня, повідомляють Волинські Новини, посилаючись на кореспондента «Страны» з місця подій.

Брехнею Гримчак назвав те, що його сім’я переводила сто тисяч гривень. Крім того, Гримчак повідомив, що у відпустку він і правда збирався, але повинна була поїхати вся велика родина – 10 осіб.

Окремо колишній заступник міністра прокоментував ситуацію з підкупом суду:

«Я готовий повірити в недобросовісний суд, але ви, ви дійсно вірите, що за 50 тисяч доларів може змінити своє рішення конституційна інстанція Верховного суду України? Навіть якщо там сидять хабарники – вони ж зовсім не ідіоти».

На слова прокурора про те, що Гримчак може втекти в так звану «ДНР», він відповів, що ця заява для нього образлива:

«Я не думаю, що в нашій країні багато людей, про яких знімає кіно «ДНР», про мене знімають. І якщо прокурор натякає, що я можу втекти в «ДНР», я раджу йому подивитися кіно. І він зрозуміє, що мене там просто розстріляють, як тільки зловлять».

Детальніше дивіться у відео.

Також Юрій Гримчак розповів про ситуацію з ринком: «Ви знаєте, що мене найбільше сьогодні дивує? Тут написано, що ніхто нічого не зробив по ринку, але, і далі за списком. Так збиралися. Проекти були різні, ви просто не знаєте… А що там сталося – це вже третє питання, це не до мене. Моїм завданням було зробити деякі речі. І виявляється, що це теж шахрайство. Але шахрайство – це коли людина чогось не зробила, а тут ви пишете зробив – і знову виходить шахрайство».

Нагадаємо, увечері 14-го серпня працівники СБУ та НАБУ затримали на хабарі в 480 тис. доларів США Юрія Гримчака. У ГПУ кажуть, що справа стосується хабара за вплив на суд та Мінкультури.

Крім того, у ЗМІ з’явилась інформація, що Гримчака затримали з його нібито «помічником». У його на місці затримання знайшли відповідні візитівки. Утім в МінТОТ згодом заявили, що справа із затриманням та хабарем не стосується діяльності їхнього відомства. А посади помічника заступника міністра в них узагалі немає.

За словами адвокатки Гримчака, у її підзахисного правоохоронці вилучили власні кошти. А замість півмільйона доларів «були календарики».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок