Ви вживаєте його майже щодня: цей популярний продукт вбиває ваше здоров’я
Не лише сіль загрожує здоров’ю серця. Експерти попереджають, що доданий цукор у напоях і готовій їжі ще небезпечніший — він втричі збільшує ризик смерті від серцевих захворювань.
Доданий цукор, що міститься у фастфуді та газованих напоях — це пряма загроза для здоров’я серця. Експерти попереджають, його споживання веде до стрибків тиску, що може закінчитися трагічними наслідками, включаючи інфаркт або передчасну смерть. Про це пише ТСН.
Відомо, що до гіпертонії призводить вживання надмірної кількості солі, однак такий самий ефект може мати та споживання цукру.
Як сіль, так і цукор можуть негативно впливати на здоров’я серця, однак остання добавка є більш небезпечною.
Дослідження показують, що люди, які споживають понад чверть своїх щоденних калорій з цукру, що міститься в газованих напоях і готовій їжі, втричі частіше помирають від хвороб серця.
Експерти зазначають, що багато людей не знають, скільки цукру міститься в їхніх улюблених стравах, і вживають його набагато більше, ніж усвідомлюють. Це збільшує ризик виникнення різних небезпечних хвороб.
Дослідники зазначають, що існує зв’язок між вживанням цукру та метаболічним синдромом. Це група проблем зі здоров’ям, які підвищують ризик розвитку діабету 2 типу та інших захворювань серця і судин.
Вчені також припускають, що доданий цукор може підвищити рівень сечової кислоти. Своєю чергою це може перешкоджати нормальному виробленню нирками оксиду азоту, який допомагає розслабити кровоносні судини.
Наразі вчені з’ясовують, яким чином вищі рівні сечової кислоти можуть спричиняти звуження кровоносних судин у нирках та активувати ключову систему регулювання електролітів у крові. Однак, вони переконані, що саме цей ефект може спричиняти підвищення кров’яного тиску.
.gif)