<

Все, що виробляє російська «оборонка», відразу прямує на фронт, – ГУР

09:45 | 16.01.2024 / Новини / , , /
Перегляди
146
/ коментарі 4

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький розповів, що все вироблене «оборонкою» рф одразу відправляють на фронт.

Про це повідомили у ГУР.

«Все, що на сьогодні виробляється росією, відразу відправляється на фронт і застосовується проти України. Тому ми не бачимо, щоб москва суттєво наростила кількість озброєння та обсяги виготовлення зброї і військової техніки», ― пояснив Вадим Скібіцький.

Вивезення майже усіх снарядів із білорусі, а також закупівля боєприпасів у північної кореї та ірану підтверджує факт, що державі-агресору росії не вистачає власних озброєнь.

Також, за словами Вадима Скібіцького, москва намагається зберігати стратегічний резерв ракет на рівні 30%.

«Якщо говорити про випущені крилаті ракети, то під час атак фіксувались вироби III, IV кварталу <2023 року> випуску. Це вкотре свідчить про те, що в них запаси не дуже великі, і те, що виробляється, відразу застосовується проти нашої держави», ― зазначив представник ГУР МО України.

Ситуація з безпілотниками типу «шахед» ― схожа. Зараз агресор навчився виготовляти корпуси для цих дронів, а також організував дві виробничі лінії у місті єлабуґа, де збирає ударні БПЛА із власних та завезених елементів.

«Мета москви – до 2026 року вийти на повний, замкнений цикл виробництва саме таких БПЛА на території росії. Я не впевнений, що їм вдасться замінити або знайти російський аналог, наприклад, електронної бази – мікросхем, чипів тощо. Але стартери, корпус, бойову частину, двигуни, інші елементи навігаційної системи на сьогодні рф здатна виготовляти», ― сказав Вадим Скібіцький.

Представник ГУР МО України розповів, що в грудні 2023 року росія загалом випустила по нашій території 770-780 ударних дронів типу «шахед».

«Грудень показав, що навіть якщо у ворога і були якісь запаси, то вони на сьогодні вичерпуються, і всі ці БПЛА, які запускаються, буквально надходять з конвеєра», ― заявив Вадим Скібіцький.




коментарів: 4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя