<

Вперше в Україні: мешканця Запоріжжя засудили до довічного ув’язнення за держзраду

08:16 | 7.10.2023 / Новини / , /
Перегляди
520
/ 1 коментар

Мешканця Запоріжжя засудили до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна за те, що передавав ворогу дані про місця дислокації українських захисників. Це перший такий вирок в Україні.

Про це під час брифінгу щодо криміногенної ситуації в Запорізькій області сказав керівник прокуратури Запорізької області Сергій Спільник, – передає Укрінформ.

«У вересні до довічного ув’язнення з конфіскацією всього майна засуджено 37-річного мешканця міста Запоріжжя, який протягом березня-жовтня 2022 року здійснював збір інформації щодо дислокації військової техніки і передавав її ворогам. Це перший вирок по Україні, коли людина отримала довічне ув’язнення з конфіскацією всього майна (за статтею 111 Кримінального кодексу України – державна зрада – ред.)», – сказав він.

Щодо злочинів проти національної безпеки, то в прокуратурі говорять, що вже повідомлено про підозру 94 особам. Направлено до суду 95 обвинувальних актів стосовно 101 особи, з яких 12 – за фактами державної зради, 75 – колабораційна діяльність, 2 – поширення інформації про дислокацію військової техніки.

Прокурор області також зазначив, що від 8 до 15 років позбавлення волі отримали псевдокерівники окупованих територій Мелітополя, Мелітопольського району, Василівки, Михайлівки, Розівки.

Керівників окупаційних органів поліції Енергодара, Мелітополя та Кам’янки-Дніпровської засуджено до 15 років (заочно).




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя