<

ВООЗ втратила зв’язок з персоналом лікарні Аль-Шифа в Газі

13:04 | 12.11.2023 / Новини / /
Перегляди
95
/ Коментарі відсутні

Всесвітня організація охорони здоров’я заявляє, що втратила зв’язок з персоналом лікарні Аль-Шифа в місті Газа. У ВООЗ припускають, що співробітники лікарні приєдналися до потоку сотень тисяч цивільних, які за останні дні втекли на південь анклаву.

Про це повідомляє видання The Times of Israel, пише Суспільне.

У серії твітів ВООЗ повідомила, що кілька людей загинули, а інші отримали поранення в результаті обстрілів частин лікарні Шифа, і що деякі відділення лікарні були закриті.

“ВООЗ втратила зв’язок зі своїми координаторами в лікарні Аль-Шифа в Газі на тлі жахливих повідомлень про постійні напади на лікарню. Є повідомлення, що деякі з тих, хто втік з лікарні, були обстріляні, поранені або вбиті. За останніми повідомленнями, лікарня була оточена танками”, – написав голова ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус.

Він додав, що ВООЗ серйозно стурбована безпекою медичних працівників, сотень хворих і поранених пацієнтів, у тому числі немовлят, які перебувають на життєзабезпеченні, і переміщених осіб, які залишаються в лікарні.

“ВООЗ знову закликає до негайного гуманітарного припинення вогню в Газі як єдиного способу врятувати життя і зменшити жахливий рівень страждань. ВООЗ також закликає до безперервної, впорядкованої, безперешкодної та безпечної медичної евакуації критично поранених і хворих пацієнтів”, – написав Гебреєсус.

Як пише видання, бої точаться все ближче до найбільшої лікарні палестинського анклаву, під якою, як стверджують в Ізраїлі, угрупування ХАМАС утримує головний командний центр, що є частиною його розгалуженої мережі тунелів.

Єрусалим закликав персонал і пацієнтів лікарні, а також усіх мешканців Гази тікати на південь, оскільки ізраїльські сили ізолюють і намагаються встановити контроль над північною частиною Сектору Газа.

З’явилися повідомлення про обстріли цивільних, які намагаються покинути лікарню і втекти. При цьому Ізраїль заявляє, що стріляли бойовики ХАМАСу, а угрупування звинувачує Ізраїль.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя