<

Волинські прикордонники пройшли курс командирів бойової групи від полковника фінської армії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:15 | 11.04.2023 / Новини / /
Перегляди
104
/ Коментарі відсутні

Офіцери Волинського прикордонного загону пройшли навчальний курс «Підготовка українських військових за курсом командира бойової групи» від полковника фінської армії.

Про це розповіла Суспільному речниця Волинського загону Маргарита Вершиніна.

Інтенсив тривав два тижні. Інструктори з Фінляндії тренували прикордонників командувати підрозділом під час бойових дій.

“Під керівництвом фінських офіцерів запасу і старшин військові вчилися аналізувати ситуацію на полі бою з точки зору командира, віддавати чіткі та зрозумілі накази”, – розповіла речниця.

Зі слів полковника фінської армії у відставці Еріка Леппяярві, який проводив курс командира бойової групи, підготовка, яку пройшли офіцери, відрізняється від українських стандартів військового вишколу.

“Зараз ви бороните Україну, захищаючи її незалежність. Ви воюєте за увесь демократичний світ. Якщо всі солдати будуть настільки ефективно треновані, як ви, то Україна виграє війну якомога швидше”, – сказав полковник.

Як додали в обласній військовій адміністрації, фінські інструктори приїхали до України минулого року і за цей час тренували понад п’ять тисяч військових, які зараз захищають Україну на різних напрямках фронту.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок