<

Волинські оперативники викрили злочинну групу, яка виготовляла амфетамін на Житомирщині

15:55 | 9.11.2023 / Новини / , /
Перегляди
268
/ Коментарі відсутні

Волинські поліцейські викрили злочинну групу, яка облаштувалиа нарколабораторії на Житомирщині. Там виготовляли та збували амфетамін по всій Україні. Тепер їм загрожує до 10 років позбавлення волі, адже «набізнесували» вони на 5 статей Кримінального Кодексу.

Встановили, що організував незаконний промисел 31-річний мешканець Житомирщини, повідомляє пресслужба поліції Волині.

Як розповів начальник управління боротьби з наркозлочинністю в області Олег Зубко, фігурант добре орієнтувався в сфері органічної хімії та досконало знав процеси синтезу хімічних компонентів та сполук. Нарколабораторії зловмисник розмістив за місцем проживання в одному із сіл області: там і займався виготовленням психотропів, а для реалізації речовин залучив 38-річного киянина.

Збували психотропи гуртовими партіями по всій території країни під вигаданими анкетними даними.

8-го листопада поліцейські провели ряд санкціонованих обшуків, у тому числі, за місцями проживання наркодилерів. Вилучено речовину, схожу на амфетамін, кущі конопель і сухі коноплі, лабораторне обладнання для виготовлення психотропних речовин, лабораторне обладнання для вирощування елітних рослин конопель, ємності з кислотами та прекурсорами, грошові кошти, зброю та боєприпаси, а саме, пістолети, гранати та набої.

Усе це скерували на дослідження до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Правоохоронці встановили, що загальна вартість вилучених засобів за цінами «чорного» ринку складає понад 2 500 000 гривень. Щомісячний прибуток від такої діяльності становив близько 200 000 гривень.

Двох спільників слідчі затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Триває розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 307 – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів Кримінального кодексу України.

Окрім того, внесено відомості до ЄРДР ч. 1 ст. 313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням), ч. 1 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 1 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

За це зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота