<

Волинські лікарі розповіли, як вберегти від сказу себе і домашню тварину

03:02 | 29.09.2023 / Новини / , /
Перегляди
154
/ Коментарі відсутні

Волинські медики підкреслюють, що в регіоні цьогоріч почастішали випадки сказу серед диких тварин. Тому лікарі дали поради, як вберегти від сказу себе і домашню тварину.

Про це у фейсбуці повідомляє Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Летальний випадок цього місяця у Вінницькій області в людини зумовив підвищення уваги до сказу й методів запобігання хворобі. Там від неї вперше за 15 років померла людина, її покусала домашня кішка. Тварина зникла, проте, на це не звернули увагу. Через місяць у хворого з’явились характерні симптоми недуги (гідрофобія, збудженість, утруднене дихання). Смерть настала за кілька днів після госпіталізації.

На Волині цього року почастішали випадки сказу серед тварин. Це означає підвищений ризик інфікування для волинян.

За даними Держпродспоживслужби, за 9 місяців в області хворобу виявлено у 34 тварини. За весь 2022-й зареєстровано 32 випадки сказу. У 26 випадках (83%) захворіли домашні коти і собаки.

Фахівці Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб наголошують: якщо вас вкусила тварина – потрібно негайно звернутися до медичного закладу для отримання кваліфікованої допомоги.

У контактний спосіб людей найчастіше інфікують коти й собаки — з-поміж свійської фауни, а в дикій природі — лисиці та вовки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота