<

Волинська поліція оголосила у розшук водія, який на смерть збив 6-річну дівчинку у Торчині

18:39 | 10.10.2023 / Новини / , /
Перегляди
2147
/ Коментарі відсутні

Волинська поліція оголосила у міжнародний розшук 50-річного водія, який на смерть збив шестирічну дівчинку.

У період, поки правоохоронці проводили експертизи та готували підозру, чоловік разом з сім’єю виїхав за кордон, повідомляє Zaxid.net.

Нагадаємо, аварія сталась 25-го січня у селищі Торчин. Того дня двоє малолітніх сестер, яким було по шість та десять років, йшли до школи. Дівчата переходили дорогу, але водій Daewoo не зупинився і збив одну з пішохідок. Як наслідок, дитина потрапила у реанімацію. Після 15 днів дівчинка померла у медзакладі від важких травм.

Того ж дня поліція відкрила кримінальне провадження. Однак підозри у цій справі водій тривалий час не отримував. У понеділок, 9-го жовтня матір загиблої дитини Галина Кунц повідомила, що за цей час чоловік виїхав за кордон.

«Прошу розголосу! Вбивця моєї доньки втік за кордон. <…> Винуватець Євген Бабич із Запорізької області ні разу не приїхав до нас. Він є просвітером і навіть нам слова “вибач” не сказав, а подзвонив після смерті дитини і сказав, що мені дуже пощастило, бо дитина в рай попала», – розповідає жінка.

У коментарі журналістам в прес-службі поліції Волині повідомили, що 7-го лютого була призначена перша експертиза, згідно з результатами якої водій у цій дорожній ситуації «не мав технічної можливості уникнути наїзду на малолітнього пішохода».

Однак слідчі виявили, що при проведенні експертизи не були враховані показання десятирічної сестри померлої, яка в той момент перебувала поруч і встигла відскочити.

«Адже мати спершу відмовлялась від будь-яких слідчих розшукових дій за участю її малолітньої доньки, щоб не травмувати дитину», – повідомляють в поліції.

Дівчинку таки допитали, і 26-го червня було призначено чергову інженерно-транспортну експертизу. У липні спеціалісти надали висновок, що водій міг уникнути наїзду на дитину. Після цього слідчі намагались повідомити чоловікові про підозру, але виявилось, що він покинув територію України ще в травні і не з’являвся на процесуальні дії.

Лише 27-го вересня чоловікові повідомили про підозру за ч.2 ст. 286 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть), та оголосили в розшук на території України. Також слідчі направили в суд клопотання, аби оголосити винуватця в міжнародний розшук та затримати і доставити в Україну. 9-го жовтня це клопотання слідчий суддя задовольнив.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер