<

Волиняни можуть уникнути планового відключення електроенергії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:50 | 7.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні
1375099681_e968ac47c2356d31124b4665705-473-tw

На Волині можна уникнути планових відключень електроенергії.

Однак в облдержадміністрації не виключають форс-мажорів, коли світло вимикатимуть без попередження, – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Про це під час брифінгу 7 жовтня розповів перший заступник голови ОДА Сергій Кудрявцев.

З його слів, для компетентного розгляду усіх проблем, що стосуються відключення електроенергії в області, у ОДА створили енергетичні кризові штаби, що вивчають питання і можливості форс-мажорних ситуацій, коли усе ж доведеться відключати електрику та газ. У цих штабах розробили план, який містить декілька рівнів відключення електроенергії.

Так, у першу чергу, відключатимуть маловпливові на економіку області підприємства, аби подолати енергетичну кризу. Але цього може бути недостатньо. Тоді подачу електрики припинять на стратегічних підприємствах.

В останню чергу «відключатимуть» електроенергію для населення.

«Вже є проблеми зі споживанням електрики у пікові часи. Але завдяки працівникам обленерго, які у ручному режиму регулюють навантаження в мережі, поки що критичної ситуації уникаємо. На жаль, надалі ми не виключаємо планових відключень, однак тоді волинян, через ЗМІ, попередять за день чи два. Але у ранішні і вечірні часи може бути таке, що система не справлятиметься з навантаженням і тоді автоматично без світла залишиться цілий мікрорайон. Про це попередити людей завчасно ми не зможемо. Якщо розвантажимо системи у години пік, то цього можна буде уникнути», – резюмував посадовець.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок
6 Травня, Понеділок