<

Волинь може отримати 30 мільйонів на медицину, – Богомолець

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:25 | 20.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
DSC_1651w

Уже найближчим часом на Волині розпочнеться реалізація спільного проекту Світового банку, згідно з яким медицина краю отримає значні інвестиції у розвиток галузі.

Про це йшлося під час робочої зустрічі радника Президента України Ольги Богомолець з питань розвитку медичної галузі області та реалізації на Волині спільного проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я – на службі у людей» з головою облдержадміністрації у понеділок, 20 жовтня, – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Як повідомляють в облдержадміністрації, Волинська область – зараз на фінальному етапі підготовки впровадження проекту Світового Банку в галузі охорони здоров’я. Наш регіон виграв грант 30 мільйонів доларів США на модернізацію волинської медицини: профілактику серцево-судинних та онкологічних захворювань, при умові співфінансування 10%. Реалізація проекту планується впродовж п’яти років на усіх трьох рівнях надання медичних послуг.

«Ми прийняли на сесії обласної ради рішення, що фінансуємо цей проект на 10%. Ми готові приймати гроші», – розповів голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Зауважимо, що у 2013-му році Волинська область була першою із шести регіонів України, котрій Світовий банк затвердив план дій щодо модернізації медицини.

«Я говорила з представниками Світового банку, вони задоволені співпрацею з Волинню», – говорить радник Президента України Ольга Богомолець.

Нагадаємо, що згідно із проектом Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я – на службі у людей», на Волині мають реконструювати 85 амбулаторій загальної практики-сімейної медицини. Окрім того, в кожному закладі має бути окремий санітарний транспорт та відповідне сучасне обладнання. На вторинному рівні передбачено створення потужних кардіологічних відділень на базі лікарень шести госпітальних округів. Щодо третього рівня волинської медицини, то буде придбане додаткове обладнання для обласної лікарні, аби розширити можливості практичної хірургії в кардіологічних центрах краю.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 Травня, Понеділок