<

Волинь готується до “найкритичніших” ситуацій в енергетиці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:15 | 13.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
enrg_klaster

На Волині готуються до «найкритичніших» ситуацій, щоб в разі необхідності бути готовими до будь-яких «форс-мажорів», пов’язаних з погодними умовами та енергозабезпеченням.

Про це говорили в понелок, 13 жовтня, під час оперативної наради у голови Волинської ОДА, – повідомляє Слово Волині.

Володимир Гунчик зазначив, що минулого тижня департамент житлово-комунального господарства та будівництва ОДА та інші структурні підрозділи проводили зустрічі з керівниками промислових, сільськогосподарських підприємств. Під час зустрічей піднімались питання роботи підприємств в умовах обмеженої кількості енергоносіїв. На цьому ж тижні відбудеться засідання Антикризового енергетичного штабу.

«Область повинна бути готова до найкритичніших ситуацій, якщо вони виникнуть. Область повинна бути готова до будь-яких екстремальних ситуацій, залежно від погодних умов і ситуації, пов’язаної з забезпеченням газом та енергоносіями», – наголосив посадовець.

За його словами, наразі проводяться ті заходи, які можуть попередити виникнення «форс-мажорів».

«Я просив би всіх з розумінням віднестись до тих заходів, які ми проводимо. Краще бути готовим до гіршого варіанту, аніж спокійно сидіти і чекати, поки він настане», – сказав голова ОДА.

Очільник області наголосив, що на Волині повинна продовжуватись робота щодо налагодження співпраці між котельнями та ДП «Волиньвугілля».

Окрім цього, він повідомив, що вже цього тижня обговорить з міністром енергетики та вугільної промисловості Юрієм Проданом проект ДП «Волиньторф».

«Ми повинні об’єднати зусилля влади всіх рівнів, щоб наступного року запустити такий же проект, який був запущений по шахті №10», – зазначив Володимир Гунчик.

Також під час наради стало відомо, що управління ДСНС у Волинській області вибірково перевірятиме організації та структурні підрозділи в районах і містах щодо готовності спецтехніки на осінньо-зимовий період.

20 жовтня і 10 листопада ці питання розглядатимуться в ОДА.

«Яким чином ви це робите, ваші проблеми. Якщо потрібна буде допомога, я готовий допомогти, але ми повинні чітко розуміти, що при появі першого снігу і перших заметілей, у нас техніка для очистки доріг і вулиць – готова, піщано-соляна суміш – готова і ми не створюємо проблем з сніговими завалами та непочищеними дорогами», – звернувся очільник області до начальника управління інфраструктури та туризму ОДА Івана Мирки та головного рятувальника Волині Володимира Грушовінчука.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя