<

Зміну податкових ставок на нерухомість обговорили за круглим столом у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:13 | 9.02.2016 / Володимир / /
Перегляди
4
/ 1 коментар

9-го лютого у Володимир-Волинській міській раді відбувся круглий стіл за участю підприємців, місцевих депутатів та працівників міськвиконкому. Головне питання – це зміна податкової ставки на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Як відразу зазначив Сергій Коба, голова бюджетної комісії, є пропозиція змінити податкову ставку на нерухоме майно із 0,2-х% на 1% для підприємців, аби зрівняти в оподаткуванні житлове і комерційне приміщення. Також повідомив, що дану пропозицію підтримали депутати на бюджетній комісії.

Гострою критикою відреагував на такий варіант Руслан Мороз, депутат міської ради та підприємець, зазначивши, що депутати бюджетної комісії є далекими у розумінні справ підприємців. Додав, що зміни вже відбулися минулого, 2015-го року, і тодішня ставка всіх влаштовує. Після цього самовільно провів голосування та покинув зал засідання.

При полеміці, Валентина Гаврилів додала, що пан Мороз за 2015-й рік не сплалив ні копійки за своє нерухоме майно.

IMG_0765
IMG_0766

Конструктивні запитання були й у представника підприємців міста Віктора Мясковський: “Чому саме в 5-ть раз збільшили ставку, а не в 10-ть? Обґрунтуйте таке рішення.” Відповідь виявилася простою  – новий Податковий Кодекс встановив межу до 3-х відсотків і вже в залежності від рішення, яке приймуть на сесії депутати, буде визначена податкова ставка. Звичайно, що відсоток погоджують із підприємцями, аби сприяти сплаті цього виду податку.

“Як я вважаю, то міська влада визначилася, яка їй необхідна сума і вже під цю суму підбирає відсоток для оподаткування підприємців. Ми замовчуємо, але то у нас є – не всім вигідно працювати під таким тиском. Багато хто починає возити цигарки на Польщу. Не рівняйте Володимир-Волинський із іншими містами, ні з Нововолинськом, ні з Ковелем.” – висловила свою думку Людмила Мартинович, підприємець.

Мабуть найбільш компромісну пропозицію запропонував Сергій Радкевич, а саме зробити градацію податкової ставки для комерційного приміщення фізичних та юридичних осіб (раніше була єдина) та понизити для громадян на житлову площу.

“Моя пропозиція для фізичних осіб-підприємців податкову ставку на нерухоме майно залишити на рівні 0,2%, а для юридичних – 0,5%. Якщо ж оподатковувати житлову площу, то в принципі можемо знизити із 1% до 0,5%. Зараз головне, щоб податок сплачувався.” – зазначив пан Радкевич.

Також зазначимо, що при оподаткуванні житлового приміщення змінилася пільга на квадратуру приміщення. Так, раніше для квартир не оподатковувалися до 80-ти метрів квадратних загальної площі, а від початку 2016-го року – до 60 метрів квадратних. Для будинків податкова пільга становить – 120-ть метрів квадратних.

Також Наталія Любімцева, голова Спілки підприємців і промисловців закликала підприємців міста не бути байдужими та прийти 10-го лютого на сесію депутатів міської ради та відстоювати дану пропозицію.

IMG_0778
IMG_0782
IMG_0793




один коментар
  1. Підприємцям нема коли відстоювати , вони повинні працювати ,щоб заплатити податок. Є голова -хай відстоює, на те вона і голова. Є чесні депутати- хай відстоюють , для чого їх обирали. ПРАЦЮЙТЕ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота