<

Збирають кошти за оренду стола, але дозволяють продавати на землі: мунварта у Володимирі закликає адміністрації ринку вжити заходів

17:43 | 13.08.2023 / Володимир / , /
Перегляди
2186
/ коментарі 3

Муніципальна варта Володимирської міської ради звертає увагу адміністрації ТОВ Володимир Волинського госпрозрахункового ринку на несанкціоновану торгівлю продавців «на землі».

Вони нагадують, що у Правилах торгівлі на ринках зазначено, а саме п. 3. Ринок незалежно від форми власності та організаційно-правової форми керується у своїй діяльності законодавством України, п.13. Робоче місце продавця повинно бути належним чином обладнано(криті або відкриті столи, прилавки), мати площу для викладки і зберігання запасів товарів. Про це йдеться на сторінці Муніципальної варти у фейсбуці.

“Але всупереч вимогам законів, адміністрація ринку продовжує справно брати кошти від громадян за, нібито оренду на столах (сума коливається від 15 грн до 30 гривень), а самих людей розміщують на прохідній частині (асфальті) території ринку, що межує зі смітником, попри те, що вільні є місця у павільйонах. Можна встановити столи легкої конструкції для тих людей, щоб не торгували на колінах”, – йдеться у повідомленні.

Муніципальна варта вважає, що бездіяльність адміністрації ринку, щодо недотримання вимог правил торгівлі та елементарних санітарних умов, суперечить вимогам законодавства, що має негативний вплив на права, життя та здоров’я людини та створює потенційну небезпеку для розповсюдження збудника інфекційних хвороб.

Муніципальною вартою направлено звернення до Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та до адміністрації ринку негайно вжити заходів щодо приведення місць для здійснення торгівлі та території ринку до умов як вимагають правила та Закони.




коментарів: 3
  1. Це ринок де продають продукти ,чи одежу ,скільки місця зайнято павільйонами з одежею ,може в цьому проблема ?

  2. А мунварті потрібно виконувати свої обов’язки-в людей оплачене місце,яке їм не надали…притягніть до відповідальності адміністрацію….один протокол за кожну людину ..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця