<

Завершили розслідування щодо володимирських правоохоронців, які за хабар переправляли чоловіків за кордон

13:10 | 12.06.2024 / Володимир / /
Перегляди
631
/ Коментарі відсутні

Працівники ДБР завершили розслідування стосовно двох правоохоронців, які на Волині переправляли чоловіків за кордон під виглядом інвалідів.

Про це у повідомляє ДБР.

Посадовець одного з правоохоронних органів на Волині вирішив налагодити схему переправлення ухилянтів. Свої послуги він оцінив у 8 тис. доларів США. В одному з епізодів, «клієнт» на кордоні назвав заздалегідь обумовлений пароль спільнику правоохоронця – прикордоннику, після чого був оформлений ніби як «особа з інвалідністю за наявності посвідчення». При цьому жодних підтверджуючих документів він не надавав.

Правоохоронець брав гроші трьома траншами: 4,5 тис. доларів США за початок підготовки до виїзду за кордон, 1,5 тис. доларів США безпосередньо перед виїздом. 2 тис. доларів США після виїзду за кордон мала вже передати довірена особа.

Фігуранта було затримано саме під час отримання від посередника залишку коштів.

Правоохоронці обвинувачуються в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Нагадаємо, заступник начальника Володимирського районного відділу поліції за вісім тисяч доларів США допомагав ухилянтам незаконно перетнути державний кордон. Правоохоронець активно проводив зустрічі з військовозобов’язаними, які хотіли уникнути військового призову.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Червня, Субота