<

Виїжджали уже на 12 викликів: у Володимир-Волинському районі створили мобільну групу з протидії домашньому насильству

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:14 | 12.05.2021 / Володимир / /
Перегляди
241
/ 1 коментар

Три адміністративні протоколи та один заборонний припис: перші результати роботи мобільної групи з протидії домашньому насильству у Володимир-Волинському районі.

Про це повідомляють на сторінці Володимир-Волинського районного відділу поліції.

Запуск мобільної групи, котра виїжджатиме на повідомлення про конфлікти в родинах, у Володимир-Волинському районному відділенні поліції відбувся 7-го травня. До її складу входять працівники превенції – дільничні офіцери поліції та інспектори сектору ювенальної превенції. Поліцейські пройшли додаткову підготовку та відповідне навчання з протидії та реагування на факти вчинення насильства в сім’ї.

За декілька днів роботи групи до територіального підрозділу поліції надійшло 12 звернень про вчинення домашнього насильства. Правоохоронці зреагували на правопорушення та припинили їх. У результаті, складено три адміністративні протоколи за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП та винесено 1 терміновий заборонний припис.

До слова, домашнє насильство – це не лише фізичне чи сексуальне насильство (побої чи зґвалтування), а й психологічний тиск (образи й приниження, ігнорування почуттів особи) та економічні утиски (заборона працювати чи контроль сімейного бюджету).

Громадян, які потерпають від домашнього насильства, просять негайно звертайтеся до поліції за номером “102”.




один коментар
  1. Дякую Вам за роботу. Тепер жертви домашнього насилля знають, куди звертатись.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок
6 Травня, Понеділок