<

За 2024 рік у Володимирському районі правоохоронці зафіксували майже 200 випадків керування у стані сп’яніння

22:04 | 3.04.2024 / Володимир, Нововолинськ / /
Перегляди
261
/ 1 коментар

За 2024 рік у Володимирському районі зафіксували 198 випадки керування у стані сп’яніння. До слова, лише за три місяці співробітники правоохоронці склали майже 900 протоколів за водіння у стані сп’яніння.

Як йдеться на сторінці поліції Волинської області, за січень – березень поточного року працівники сектору реагування патрульної поліції склали 887 адміністративних протоколів за ст. 130 КУпАП. Це на 115 протоколів більше ніж за поточний період минулого року. 

Зокрема, випадки керування у стані сп’яніння зафіксовано на території обслуговування Луцького РУП – 261, Ковельського РУП – 270 та Камінь-Каширського РВП – 158.

Факти правопорушень поліцейські належним чином задокументували: на винуватців складено адмінпротоколи. Справи направлено для прийняття рішень до суду. Наразі 274 справ суд розглянув, водіїв притягнуто до відповідальності.

Відповідно до ч.1 ст.130 КУпАП, керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, тягне за собою накладення штрафу 17 000 грн з позбавленням права керування на строк один рік.

Повторно протягом року – штраф на водіїв у розмірі 34 000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки з оплатним вилученням транспортного засобу. 

Третій раз протягом року керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів передбачає штраф 51 000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника або адміністративний арешт на 15 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на 10 років.

Окрім того, термін розгляду таких справ судом нині – один рік. 




один коментар
  1. 170000грн штраф позбавлення прав на 10 років і навчання з перездачею по новому, дасть результат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 Травня, Четвер