<

Депутатська комісія допомагатиме шукати вихід із кризи Володимир-Волинського “теплокомуненерго”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:10 | 17.02.2016 / Володимир / /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Станом на 16-те лютого комунальне підприємство “Володимир-Волинськтеплокомуненерго” опинилося в “борговій ямі” розміром близько 2-х мільйонів гривень. Загальна заборгованість підприємства становить понад 18-ть мільйонів.

Через таке скрутне становище на підприємстві, на 5-й сесії депутатів Володимир-Волинської міськради було прийняте рішення про створення Тимчасової комісії. Дана комісія повинна буде дослідити чим викликана криза на підприємстві та допомагатиме керівництву знайти шляхи виходу із цієї ситуації.

До складу комісії увійшли по одному представнику від кожної політичної партії: Григорій Цаль-Цалко (БПП “Солідарність”), Віра Сєргєєва (Самопоміч), Сергій Барщевський (Радикальна партія Ляшка), Максим Клим’юк (Наш край), Андрій Хілінський (ВО “Свобода”), Сергій Сьомак (Укроп), Олег Ковальчук (ВО “Батьківщина”). Очолив комісію Ярослав Матвійчук, перший заступник міського голови.

Зустріч депутатської комісії із керівниками підприємства Романом Лисюком (якого спеціально викликали із лікарняного), головним інженером Ярославом Жуком та іншими працівниками тривало понад 2 години.

“Ми тут зібрали не шукати того, хто винен у ситуацію, що склалася. Зараз наше завдання зберегти підприємство у комунальній власності та зберегти максимально колектив. Звичайна ми можемо залучити незалежних аудиторів, але для міського бюджету це може дороговартісно коштувати. Тому зараз ми шукатимемо варіанти аби вивести підприємство із кризи власними силами. Якщо ж не зможемо самі, то тоді будемо залучати експертів.” – зазначив Ярослав Матвійчук.

Працівники теплокомуненерго разом із депутатами розібрали по пунктах за які гроші планується покривати борг. Так, за рахунок субсидій і пільг компенсують близько 3-х мільйонів та ще понад 1 мільйон планують оформити як “живі” гроші. Понад 2,6 мільйони гривень вже погасили 2-го лютого. Майже 4 мільйони гривень це різниця в тарифах, яку повинна компенсувати держава. Хоча як зазначили керівники підприємства – міністр Демчишин в одному із виступів повідомив, що не повертатимуть ці гроші. Та від 5-ти до 6-ти мільйонів це заборгованість по фізичним та юридичним особам.

У підсумку підрахунків, непокритими боргами залишається понад півтора мільйони гривень.

Комісія обговорила значну кількість питань, розпочинаючи від тарифів на опалення та закінчуючи встановленням лічильників і тим хто повинен утеплювати підвали будинків. Підіймати питання по підвальних котельнях та запускові 4-х твердопаливних котелень.

“Моє бачення вирішення проблеми просте. Потрібно визначити напрямки, де мають працювати члени комісії. Тобто кілька депутатів будуть розбиратися із економічним становищем підприємства та разом із працівниками шукати варіанти оптимізації та покращення. Інші, займуться технічним станом. У підсумку ми отримаємо збалансовану програму, яка дасть змогу вивести підприємство із кризи та зберегти його. Таку практику ми використовували кілька років тому на підприємстві водоканалу ” – запропонував Віктор Фіщук, начальник управління ЖКГ міськвиконкому.

Саме цю пропозицію прийняла депутатська комісія. Так, комісію розділять на дві частини. Перша частина із 4-х депутатів займатиметься вивченням економічного становища, а друга (3 депутати) – технічним станом. По кожній підгрупі намітили ряд питань над якими працюватимуть спільно депутати із керівниками теплокомуненерго. Не виключають можливості залучення незалежних аудиторів. Перший термін визначили до 1-го березня, тоді підсумують роботу комісії.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота